AKTUALNA TEMA

Je li za Marija Mandžukića zaista moguć ovakav ludi scenarij; iz talijanskih medija stiže pomalo nevjerojatna vijest

06.08.2020 u 08:58

Bionic
Reading

Mario Mandžukić (34) zadnjih tjedana je aktualna tema u talijanskom nogometu, a u javnosti se pojavila opcija prema kojoj bi hrvatski napadač mogao završiti u Interu iz Milana

Bivši hrvatski reprezentativac igrao je u Serie A u dresu Juventusa četiri sezone i imao jednu od glavnih uloga u uspjesima torinskog kluba u tome razdoblju. No u svojoj petoj godini dobio je novog trenera, umjesto Massimiliana Allegrija, koji je obožavao Super Marija, došao je Maurizio Sarri koji nije uopće računao na Hrvata.

U prvom dijelu polusezone pod Sarrijevim vodstvom Mandžukić nije upisao niti jedan nastup u prvenstvu i u zimskom prijelaznom roku dogodio se rastanak, a hrvatski golgeter sreću je potražio u egzotiki – otišao je u Katar (Al Duhail).

No Mandžukić se odlučio vratiti u Europu, a odmah su interes pokazali talijanski klubovi Verona, Fiorentina i Benevento pa turski velikani Bešiktaš i Fenerbahče, ruski Lokomotiv...

Ovih dana pojavila se nova opcija, ali tu se mora malo više stvari poklopiti. Naime, mediji na Apenisnkom poluotoku raspisali su se o nezadovoljstvu trenera Intera Antoniju Conteu, ne slaže se sa čelnicima kluba, sve se glasnije nagađa i o mogućem rastanku pa čak i o njegovom povratku na mjesto trenera Juventusa.

  • +2
Cagliari - Juventus, 37. kolo Serie A, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: FABIO MURRU

Ukoliko se takav scenarij zaista dogodi kao prvi kandidat za trenera Intera spominje se Massimiliano Allegri, stručnjak koji je oduvijek cijenio Mandžukića, te bi prema tvrdnjama Talijana, on odmah krenuo u akciju dovođenja upravo hrvatskog igrača.

Zvuči sve to malo vjerojatno, ali u nogometu smo viđali i puno luđe rasplete...

Inače, ukoliko Conte ostane u Interu njegova želja kao pojačanje u napadu je Edin Džeko iz Rome.