Navijači ga obožavaju

Legendarni Turčin Arda Turan vratio se u voljeni klub; tukao je suce i novinare, prijetio mu je višegodišnji zatvor zbog nasilja, a Barca ga se odavno odrekla

06.08.2020 u 09:07

Bionic
Reading

Legendarni turski nogometaš Arda Turan ipak nije u igračkoj mirovini. Iako su ga mnogi prekrižili njegov bivši klub Galatasaray, iz kojeg je 2011. godine prešao u Atletico Madrid, pružio mu je novu šansu

U srijedu je 33-godišnji Arda Turan i službeno predstavljen kao novo pojačanje Galatasaraya. Igrač koji je bio predodređen da bude godinama nositelj igre turske reprezentacije zbog nekih svojih postupaka, nekoliko incidenata te čudnog ponašanja zamalo je u jesen 2018. godine završio u zatvoru. Naime, u alkoholiziranom stanju pretukao je poznatog turskog pjevača Berkaya Sahina, seksualno maltretirao njegovu ženu, te im prijetio pištoljem. Ubrzo je tursko tužiteljstvo je podiglo optužnicu i prijetilo mu je čak 12 godina zatvora, ali se ipak izvukao. Poznata je i situacija kada je fizički napao pomoćnog suca... Još od 2017. godine sve je po Turana krenulo nizbrdo nakon što je izbačen iz turske reprezentacije jer je napao jednog novinara.

Očito je mislio da kao igrač Barcelone, u koju je u transferu teškom čak 34 milijuna eura stigao 2015. može sve. No, nakon svih problema koje je imao mnogi su bili sigurni kako je njegova karijera gotova. Kada je prošlog mjeseca postao je slobodan igrač (bio je na posudbi u Basaksehir gdje su ga brzo otpisali, op.a.), jer mu je i službeno istekao ugovor s Barcelonom, stekli su se svi preduvjeti da pokuša oživiti karijeru.

Doznaje se kako se od siječnja, kada je Basaksehir prekinuo posudbu, naporno trenirao u Barceloni, kako bi došao u pravu formu. Naravno, kod njega je postojala samo jedna opcija, a to je da se vrati u voljeni klub, u svoj Galatasaray. Nema sumnje kako će Arda Turan, koji je za iz tursku nogometnu reprezentaciju skupio 100 nastupa, ubrzo postati idol navijača. Za igrača koji je dotakao dno, koji je zamalo završio u zatvoru, ovo je bio scenarij iz snova.