rujevica je u transu

Gavranovićeva poruka koja će oduševiti navijače: Želimo napraviti još jedan korak

02.08.2017 u 23:28

Bionic
Reading

Nakon remija u Salzburgu (1:1), Rijeka je uspjela na svojoj Rujevici nastaviti čudesni niz od dvije godine bez poraza, a uz sačuvanu mrežu (0:0) zadržati i tu prednost postignutog gola u gostima i proći u play-off Lige prvaka

'Ovo mi je daleko najdražih 0:0 u životu, željeli smo proći, to i ostvarili. I to je jedino važno. Igrali smo protiv jedne jako dobre momčadi, ali smo zasluženo prošli dalje i razveselili navijače', rekao je Mate Maleš pred kamerama HTV-a, pa nastavio:

>> Hrabra Rijeka sačuvala mrežu i ušla u play-off Lige prvaka

'Bila je to očekivano teška utakmica, a ja čestitam svim svojim suigračima, ali i ovim navijačima. Dali smo zadnji atom snage, sve kako bi ispunili ovaj cilj. A to smo uspjeli'.

>> Ovaj detalj razbjesnio je Austrijance i gurnuo Rijeku pred vrata Lige prvaka

Mario Gavranović zabio je u Salzburgu, ali na Rujevici nije.

'Ma to nije bitno, glavno da smo ostvarili naš cilj. Bilo je jako teško, mi smo dobro ušli u dvoboj, ali i oni su odlična momčad. Na kraju smo mogli i pobijediti, no ovo je bilo dovoljno. Znali smo da oni moraju zabiti gol, da će se dići kako utakmica bude odmicala. Bili su agresivni, a mi smo dali sve od sebe i maksimalno se potrošili. Sada trebamo uživat u ovom rezultatu, Rijeka je prvi put u povijesti stigla do ove faze natjecanja. A mi sada želimo napraviti još jedan korak, ući u Ligu prvaka'.

  • +13
Rijeka - Red Bull Salzburg (uzvratna utakmica 3. pretkola LP-a) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Umoran ali i presretan nakon utakmice bio je i Marko Vešović.

'Presretni smo, ispunili smo cilj, prošli dalje i ispisali povijest ovog kluba. Ovo je veliki podvig, sada smo osigurali još šest utakmica u Europi, a prije toga imamo dvije za plasman u Ligu prvaka. Hvala svima na sjajnoj atmosferi, vjerujem da će tako na Rujevici biti i ubuduće. Bilo je možda malo panike, nije to bila samo fizička, već i psihička borba, ali glavno da smo obranili naš gol. Salzburg je imao posjed lopte, ali ne i konkretne prilike, zaslužno smo prošli dalje" završio je Vešović...