nekad zvijezde, danas višak

Garethu Baleu cijena se srozala za 70 posto, a Real daje i dodatni popust; no Velšanina ne želi nitko. U sličnoj je poziciji i James Rodriguez

14.08.2020 u 16:40

Bionic
Reading

Kada je u ljeto 2013. godine iz Tottenhama preselio u Real, Velšanin Gareth Bale bio je vlasnik do tad najskupljeg transfera a koji je iznosio 101 milijun eura. Sljedećeg ljeta, nakon što je zabio najljepši gol SP-a u Brazilu, James Rodriguez bio je još jedno senzacionalno pojačanje Reala, kojeg su 'kraljevi' od Monaca kupili za 76 milijuna eura. No, sada je situacija posve drugačija

Gareth Bale u proteklih sedam godina, otkako je stigao na Santiago Bernabeu nikako da dokaže svoju klasu. Mijenjali su se treneri, ali on je stalno bio u drugom planu, tako da definitivno nije riječ o nekorektnom odnosu od strane trenera.

Kolumbijac James Rodriguez također se nije snašao u Realu, a time da je on karijeru pokušavao oživjeti i na posudbi u minhenskom Bayernu.

Naravno, poslodavcu koji ih je tako puno platio, ali im i osigurao velike plaće, a posebno Baleu čiji je tjedni prihod oko 750.000 funti, taj dvojac stvara preveliki trošak. I sada ga se pokušava riješiti pod svaku cijenu.

Na tržištu im je ona višestruko manja nego u vrijeme kada su dolazili, pa je prema transfemarktu, portalu koji prati kretanja na tržištu, Bale procijenjen na 28 milijuna eura, a Rodriguez na 32 milijuna eura.

Ali Real i na taj iznos daje dodatni popust, pa bi Bale mogao otići za 17 milijuna eura, a James Rodriguez za samo devet milijuna.

I dok se oko Kolumbijca navodno vrti Carlo Ancelotti odnosno njegov Everton, o Baleu nitko ne želi ni pomisliti jer njegova plaća na godišnjoj razini iznosi oko 20 milijuna eura. A to je trošak kojeg u ovom trenutku ne može nitko preuzeti.

  • +12
Manchester City - Real Madrid, osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell / POOL