Totalna rasprodaja u Madridu

Gareth Bale je nekada bio najskuplji igrač na svijetu, a sada Real na njemu i još trojici želi zaraditi ukupno 50 milijuna eura

09.09.2020 u 12:47

Bionic
Reading

Gareth Bale, Mariano Diaz, Borja Mayoral i Sergio Reguilón trebalo bi ovog ljeta donijeti Real Madridu barem 50 milijuna eura što je označeno kao cilj kluba

Real Madrid planira do kraja ljetnog prijelaznog roka prodati još nekoliko svojih igrača. U Madridu su se već riješili Jamesa Rodrigueza, Achrafa Hakimija, Oscara i Javija Sancheza, a na posudbe su poslali Valleja, Ceballosa, Reiniera, Brahima i Kubu što im je ukupno donijelo zaradu od 100 milijuna eura.

Ipak, popis za odstrel je i puno duži. U Realu se prvenstveno žele riješiti Garetha Balea koji već godinama ucjenjuje klub i nervira sve od uprave, preko suigrača pa do navijača. Real bi njegovom prodajom u startu uštedio 70 milijuna eura, a na ime odštete traže samo 22 milijuna eura, ali za sada nema zainteresiranih.

Nitko ne želi isplaćivati 10 milijuna eura godišnje igraču koji je prošle sezone odigrao tek 20 utakmica i zabio tri gola. Bale i njegov menadžer su odlučili da će Velšanin tako do kraja ugovora koji mu traje do ljeta 2022. godine ucjenjuje klub i lijepo živi od plaće bez da igra. U Realu se ipak nadaju da će odšteta od 22 milijuna eura privući zainteresirane.

Osim Balea, Real želi prodati i Mariana Diaza, Borju Mayorala i Sergija Reguilóna. Posljednji je sa Sevillom osvojio Europsku ligu i za njega interes pokazuju Manchester United, Tottenham, Juventus i Inter pa se u Realu nadaju da će ga prodati za 30 milijuna eura, dok su ostala dvojica višak i mogli bi 'kraljevima' donijeti barem po 20 milijuna.

Cilj Reala je, tvrde španjolski mediji, ovog ljeta namaknuti barem 150 milijuna eura. 100 su već zaradili, a navedena četvorka trebala bi donijeti barem još 50 milijuna i tako napuniti blagajnu 'kraljevskog kluba.