SJEĆANJE UOČI FINALA

Gareth Bale i Luka Modrić zaključili: On je bio mudar kao Zizou

28.05.2016 u 13:17

Bionic
Reading

Gareth Bale je u razgovoru za Guardian otkrio jedan nedavni razgovor s Lukom Modrićem

Realovi igrači čekaju finale Lige prvaka u kojemu će večeras u Milanu protiv gradskog rivala Atletica tražiti 11. europsku krunu. U 'zagrijavanju' se većina igrača kraljevskog kluba suočava s pitanjem - kako im je Zidane vratio moć? Uglavnom taj preokret pripisuju njegovoj odluci da igračima 'vrati improvizaciju u rutinu', olakša im taktičke zadatke a da i dalje momčad izgleda kompaktno.

'Zinedine je uspio vratiti nam vjeru u naš nogomet i to rezultati zorno pokazuju. A baš sam nedavno razgovarao s Lukom kako je vrlo slične metode imao i Harry Redknapp u Tottenhamu. Imali su čak i slične govore, a sve se svodilo na uživanje u igri uz neizostavni obavezan dio momčadskih zadataka. U oba slučaja to su bile dobre smjernice jer su nas znali učiniti zadovoljnijima - a onda bolje i igraš,' prisjeća se slavni Velšanin trenera koji je u jednom trenutku u Tottenhamu doveo čak četvoricu (Modrić, Kranjčar, Ćorluka, Pletikosa) Hrvata.

Redknapp i u 70. godini radi punom parom. Vodio je ovoga proljeća reprezentaciju Jordana, nedavno je prihvatio savjetničku ulogu u australskom Central Cost Marinersima i navodno ima i atraktivnijih ponuda za bližu budućnost.