TENZIJE UOČI EURA

Furija pod paljbom: Španjolska se crveni - od sramote

08.06.2016 u 16:57

Bionic
Reading

Nogometaši Španjolske na predstojećem će EURU braniti naslov prvaka koji drže već osam godina, a dio tamošnje nogometne javnosti u nevjerici vrti glavom i spektakl čeka s velikom strepnjom

Rumunjska, koja s pravom ima status obranaške selekcije, je prošlog petka s 5:1 isprašila selekciju Gruzije, no ista ta Gruzija sinoć je slavila protiv Španjolske s 1:0. Nisu prije ovog prvorazrednog šoka nikoga pobijedili sedam mjeseci, sve od ogleda s još uvijek amaterskim Gibraltarom.

Iz madridskog predgrađa Getafea trebala je nakon nove uvjerljive pobjede (zadnje dvije Furija je uljepšala gol razlikom 9:2) Španjolska biti ispraćena 'uz ovacije i konfete', no njihov udarni sastav u 40. je minuti šokirao Okriashvili i zavladao je popriličan šok.

Oni koji imaju povjerenja u Del Bosquea i njegove šampione upozoravaju da je ovo samo pripremni dvoboj i da sve do početka Eura nema veliku važnost, no slažu se s kritičarima da ovaj poraz zabrinjava. A kritičari su glasni.


Upozoravaju da Španjolska u svojoj povijesti nije izgubila od slabije (Gruzija je 137. selekcija Fifine ljestvice) ekipe i optužuju izbornika da mu momčad u tjednu uoči najvećih ispita izgleda nepovezano i prilično nesuvislo. Masovno ovaj poraz doživljavaju kao najsramotniji ikada, no izbornik mirno upozorava da s ove neugodnosti pogled treba usmjeriti prema naprijed i da je njegov sastav spreman za novu bitku za trofej.

Španjolci u ponedjeljak u Tulouseu EURO otvaraju protiv Češke, a nakon ogleda s Turskom natjecanje u skupini završavaju utakmicom protiv Hrvatske u Bordeauxu. I dalje su moćni, ali nakon ovog šoka eventualni problemi na početku turnira mogli bi ih uzdrmati više od uobičajenog. Vrijeme će pokazati koliko je simptomatičan bio ovaj šok protiv 'male Gruzije'...