krah argentinaca

Frustrirani Leo Messi poludio nakon poraza od Brazila: Ovo je sranje!

03.07.2019 u 09:33

Bionic
Reading

Brazil je u polufinalu Copa Americe pobijedio Argentinu 2:0. Leo Messi još se jednom s velikog natjecanja vraća bez osvojenog trofeja, a nakon poraza u Belo Horizonteu nije skrivao razočaranje i ljutnju. Ovakvog Messija do sada nismo imali priliku vidjeti...

Gabriel Jesus je doveo Brazil u vodstvo u 19. minuti susreta nakon dodavanja Firmina, a sam Firmino je u 71. minuti zabio za konačnih 2:0 iz kontranapada.

Sergio Aguero je imao priliku za gol u prvom poluvremenu kada je pogodio prečku, a Leo Messi je u 55. minuti pogodio stativu.

Argentina, koja nije pobijedila Brazil na velikom natjecanju još od 2005. godine, tražila je i dva jedanaesterca nakon prekršaja Alvesa i Arthura na Agueru i Otamendiju, ali ekvadorski sudac Roddy Zambrano nije tražio pomoć VAR-a, niti ih je dosudio.

To je posebno naljutilo kapetana 'gauča' Lea Messija (32). Nakon utakmice Messi je bio očajan...

'Jako smo ljutiti jer igrali smo odlično, a onda završi ovako... Cijeli turnir suci sviraju sranja! Da, sranja od igranja rukom, sranja od prekršaja, sranja od penala! A sada uopće nisu koristili VAR! Ovo je nevjerojatno! Nadam se da će CONMEBOL učiniti nešto, ali mislim da na kraju ipak neće biti ništa od toga jer Brazil kontrolira sve i nije se smjelo dogoditi da ispadnu. Komplicirano je to...', pričao je Messi još 'vruć' nakon utakmice. Teško se mirio s novim porazom.

'Tijekom cijele utakmice sudac je favorizirao Brazilce, sve dvojbene situacije svirao je za njih, a onda su tu bili nedosuđeni penali nad Aguerom i Otamendijem. Osjećam se pokradeno...', nabrajao je Messi i nastavio:

  • +4
Polufinale Copa Americe, Brazil - Argentina, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

'Valjda su se umorili od dosuđivanja penala tijekom cijelog turnira pa sada uopće nisu koristili VAR u očiglednim situacijama.'

Mnogi su se pitali je li ovo možda jedna od posljednjih utakmica Lea Messija u reprezentativnom dresu. No, sljedeće godine Argentina je s Kolumbijom domaćin Copa Americe. Dojam je da će se Messi tada oprostiti od 'gauča', a to će mu ujedno biti i posljednja prilika da osvoji neki trofej s reprezentacijom.

'Igrači su pokazali da vole reprezentativni dres i da žele biti ovdje. Treba im odati priznanje jer su se žrtvovali. Argentina će rasti. Da, odradili smo dobar posao, šteta što je ovako završilo', zaključio je Leo Messi koji u službenim utakmicama protiv Brazila ima poražavajući omjer. Nikad Messi s 'gaučima' nije uspio pobijediti 'selecao', igrali su pet utakmica, Brazil je slavio četiri puta, a samo je jednom završilo bez pobjednika...