ČEKAJU HRVATE

Francuzima drama sa Španjolskom i novi finale

24.01.2014 u 20:21

Bionic
Reading

Francuska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Španjolaca ušla je u novi rukometni finale. Igrači izbornika Oneste slavili su rezultatom 30:27 (12:14) i u finalu čekaju boljeg iz ogleda Hrvatske i domaćina Danske

Francuzi su krenuli silovito i 'još nerazbuđenim' Španjolcima u startu pobjegli na golemih 7:2. Ipak, aktualni svjetski prvaci uhvatili su priključak i vratili se u potpuni egal već do kraja poluvremena. Uspjeli su uloviti i prednost od dva gola, no početkom nastavka Francuska se brzo vratila i uslijedila je nova bitka.

Pitanje pobjednika bilo je otvoreno do same završnice, no Francuzi nisu žilavu Španjolsku više puštali u prednost. Abalo je u ključnim trenucima zabijao i s dva igrača manje, nakon što je stalo legendarnog Omeyera francuski gol odlično je čuvao mladi Dumoluin i Onestina dinastija ponovno je pronašla put do finala.

Dvoboj su obilježile i povremeno smiješno loše reakcije slovenskih sudaca koji su isključivali pogrešne igrače i dizali tlak objema klupama, no završnicu su odradili na pristojnoj razini i pustili majstore u prvi plan. Tamo se čovjekom odluke pokazao Luc Abalo koji je držao Španjolsku na distanci svojim golovima (ukupno osam, jedan više od Portea), dok je u Španjolskoj bez nagrade ostao sjajan učinak Canellasa koji je zabio 10 golova iz 12 pokušaja. Francuzi čekaju pobjednika, a Španjolska poraženog iz drugog polufinala kojega od 21 sat igraju Hrvatska i Danska. Finale i bitka za broncu na rasporedu su u nedjelju.