sve je više zabrana

Francuzi zbog koronavirusa ograničili broj gledatelja na utakmicama na 1000, upitne su i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

09.03.2020 u 16:39

Bionic
Reading

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu u ponedjeljak je objavila kako se sve 15. travnja ograničiti broj gledatelja na utakmicama na 1000, FIFA i AFC su dogovorili odgađanje svih kvalifikacijskih utakmica za SP 2022. godine

Koronavirus nastavlja stvarati probleme diljem svijeta. Nakon što su Italija, Njemačka i Grčka uvele posebne restrikcije vezane za okupljanje većeg broja ljudi, sada je to napravila i Francuska koja je odlučila ograničiti broj gledatelja na sportskim događajima.

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu u ponedjeljak je na konferenciji za medije objavila kako se sve 15. travnja ograničiti broj gledatelja na utakmicama na 1000 kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Prošloga vikenda odgođena je utakmica 28. kola prve francuske nogometne lige između Strasbourga i Paris SG-a, dok je pariška policija ranije u ponedjeljak objavila kako će se uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Paris SG-a i Borussije iz Dortmunda u srijedu igrati pred praznim tribinama Parka prinčeva.

Iznimka neće biti ni reprezentativni nogomet. Međunarodni nogometni savez (FIFA) i Azijska nogometna konfederacija (AFC) dogovorili su odgađanje svih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine koje su se trebale igrati u ožujku i lipnju zbog epidemije koronavirusa.

'Nakon konzultacija s članicama AFC-a, FIFA i AFC su dogovorile odgađanje nadolazećih kvalifikacijskih utakmica za SP u Kataru 2022', objavila je FIFA.

Između 26. i 31. ovog mjeseca te između 4. i 9. lipnja trebalo se odigrati 60-ak utakmica azijske zone kvalifikacija. Iz FIFA-e su dodali kako bi se neke utakmice ipak mogle odigrati ako se suparnici međusobno dogovore da žele igrati te ako se ispune sigurnosni standardi koje moraju odobriti i AFC i FIFA.