2017_World_Handball_Championship_Logo

BRILJIRA NA SP-U

Francuzi uspjeli naći pravu zamjenu za ozlijeđenog Karabatića!

  • I.Janković
  • Zadnja izmjena 18.01.2017 10:56
  • Objavljeno 18.01.2017 u 10:52
Bionic
Reading

Ludovic Fabregas pokazao se kao jedno od najugodnijih otkrića rukometnog SP-a, a Francuska je čini se dobila pravu zamjenu za ozlijeđenog Luku Karabatića...

Kada je Dinart tijekom utakmice s Japanom ostao bez mlađeg Karabatića koji je zbog ozljede desnog gležnja morao odustati od daljnjeg nastupa na Svjetskom prvenstvu, mnogi su pomislili da će se branitelj naslova naći u problemima, kako u obrani, tako i u napadačkom dijelu na mjestu pivota.

No, ova generacija francuskih rukometaša kao da ima rješenje za sve. Čak ni Omeyer više nije nedodirljiv na golu, dok se na mjestu pivota pojavio Ludovic Fabregas koji je na sjajan način zamijenio ozlijeđenog Karabatića.

Fabregas je dosad utrpao 11 golova, uz iznimno visoku realizaciju 92%, a u obrani ništa nije slabiji od svog prethodnika. Ako tome dodamo i moćnog Sorhaindoa na crti, jasno je da Francuzi ne moraju previše tugovati za Lukom Karabatićem uoči nokaut faze SP-a.

'Ludovic je vrlo inteligentan igrač koji jako brzo uči. Dobar je bio i na Igrama u Riju, posebno u polufinalu, a sada je definitivno spreman za zadatke koji su pred njim,' pohvalio je izbornik Didier Dinart 198 cm visokog rukometaša koji inače igra za Montpellier i ima samo 20 godina.

'Lako je igrati kad si okružen ovakvim igračima. Znam da je put do vrha još dug, ali brže se prolazi kad su oko tebe ovi rukometaši i treneri,' naglasio je pak skromni Fabregas koji je treći najbolji strijelac Francuske na SP-u, a bolji od njega zasad su samo Nikola Karabatić i Michael Guigou...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal