GAZDA na potezu

Francuzi pišu o totalnom remontu u PSG-u; spremaju se velike promjene, a jedan detalj oko novog trenera i direktora sve govori

22.02.2022 u 14:20

Bionic
Reading

Situacija u moćnom francuskom klubu Paris Saint-Germainu daleko je od idealne, a ako je vjerovati napisima u francuskim medijima uskoro bi moglo doći do velikih promjena

Nedavni poraz 3:1 od Nantesa u francuskom prvenstvu poprilično je uzdrmao klub u koji su katarski biznismen Nasser Al-Khelaifi i partneri uložili stotine milijuna eura i doveli su neke od najboljih nogometaša svijeta.

Iako PSG i dalje uvjerljivo drži prvo mjesto na ljestvici Ligue 1 (13 bodova više od Marseillea, op.a.) čini se kako je ipak došlo do trzavica u klubu, a neki mediji pišu kako se opasno tresu pozicije glavnom treneru i sportskom direktoru kluba. A navodno je glavni razlog Lionel Messi. Dakle, nije nemoguće da uskoro trener Mauricio Pochettino i sportski direktor Leonardo napuste klub jer 'veliki gazda' njima nije zadovoljan.

Naravno, puno toga ovisi – kada je Leonardo u pitanju - što će odlučiti Kylian Mbappé koji vrlo vjerojatno prelazi u Real Madrid.

Ako je vjerovati nekim francuskim medijima predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi i njegovi suradnici nisu zadovoljni kako svoj posao radi Leonardo i prema njihovim informacija po završetku ove sezone njemu i treneru Pochettinu uručit će otkaze.

No, i prije se pisalo kako Pochettino u ljeto sigurno odlazi, a kao novi trener već neko vrijeme spominje se Zinedine Zidane kojeg čelnici kluba izuzetno cijene, a u kombinacijama za sportskog direktora spominje se legendarni Francuz Arsene Wenger. Navodno su pregovori si njima već započeli i to u Dohi gdje se trenutačno nalaze, a razlog je Fifa i organizacija Svjetsko prvenstvo u Kataru krajem godine.

  • +34
PSG - Real Madrid, Liga prvaka, 15.2.2022. Izvor: EPA / Autor: Yoan Valat