pritisak počeo

Englezi pišu da Rusija ostaje bez finala Lige prvaka, a razlog je agresija na Ukrajinu; evo što o svemu kažu iz Uefe

22.02.2022 u 12:43

Bionic
Reading

UEFA zasad ne razmišlja o promjeni mjesta održavanja ovogodišnjeg finala Lige prvaka, čiji je domaćin ruski Sankt Peterburg, zbog zaoštrene političke situacije i situacije na istoku Ukrajine. No, čim se o tome piše jasno je kako se nešto ipak događa

Akcija ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je potpisao dekret kojim se priznaje neovisnost proruskih samoproglašenih republika Luganska i Donjecka na istoku Ukrajine, već je izazvala prve reakcije na području sporta.

Podsjetimo, finale Lige prvaka trebalo bi se odigrati na Gazprom Areni u Rusiji u svibnju, no nije nemoguće da će zbog vojne akcije Rusije u Ukrajini UEFA biti prisiljena premjestiti finale Lige prvaka' iz Sankt Peterburga.

Prvi je o tome pisao engleski Daily Mail uz dodatak kako bi upravo kultni Wembley mogao biti zamjena za finalnu utakmicu Lige prvaka. A to bi se pogotovo moglo dogoditi ako opet dvije engleske momčadi dođu do finala. Podsjetimo, titulu prvaka prošle sezone osvojili su Mateo Kovačić i društvo iz Chelseaja koji su bili bolji od Manchester Cityja. Zanimljivo, ta je utakmica zbog Covid pandemije prebačena iz Istanbula u Porto.

Nakon pritisaka i napisa kako bi Uefa trebala Rusiji oduzeti status domaćina finalne utakmice Lige prvaka zbog događanja u Ukrajini očekivao se i odgovor Uefe.

Ubrzo je stigao odgovor kako će domaćin prestižne utakmice biti St. Peterburg gdje se finale igra 28. svibnja što su iz Uefe i potvrdili uz dodatak kako 'ne planiraju nikakve promjene u provedbi natjecanja, ali pozorno prate razvoj događaja.'