što im je to trebalo?

Francuzi hrvatske navijače optužuju za rasizam: Geste rukama nisu bile prijateljske

18.01.2024 u 22:19

Bionic
Reading

Na utakmici između Hrvatske i Francuske u jednom je trenutku došlo do incidenta kada su svi igrači i stručni stožer Francuske ustali s klupe reagirajući na dobacivanja hrvatskih navijača s tribine

S dijela tribine gdje su bili smješteni hrvatski navijači prema francuskoj je klupi doletjela jedna plastična čaša, no francuski mediji tvrde da je bilo i rasističkih povika.

'Jesu li naši rukometaši žrtve rasističkih uvreda? Što su hrvatski navijači dobacivali francuskim igračima i stožeru koji su sjedili na klupi desetak minuta prije kraja utakmice?', pitaju se francuski mediji.

Odgovor je dao Nicolas Tournat.

'Bilo je rasističkih ispada. To nas je razbjesnilo. To je tako, takvih ima u svakoj dvorani, pa i u rukometu, a to je ozbiljan slučaj. To nam je dalo energije, ali nas je i iritiralo', kazao je Tournat.

  • +47
Hrvatska - Francuska, EP rukomet, 18.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Cijeli je slučaj komentirao i francuski izbornik Guillaume Gille.

'Ne mogu potvrditi je li bilo rasizma jer ne razumijem hrvatski. Jednostavno sam vidio ubačenu plastičnu čašu, koja je doletjela u teren. Vidio sam i ljude koji su bili vrlo žestoki u svojim gestama i izjavama. Ovome nema mjesta u našem sportu. Općenito, rukomet je uvijek bio primjer u ponašanju navijača, koji unatoč svoj strasti uvijek ostanu puni poštovanja. Eto, ovakva gesta je prešla sve granice...', kazao je Gille.

Standings provided by Sofascore