opet pobuna u svlačionici?

Francuzi donose pravu pozadinu priče zašto je Niko Kovač dobio otkaz u Monacu; ako je ovo istina...

01.01.2022 u 11:38

Bionic
Reading

Niko Kovač više nije trener Monaca, iako se još čeka i službena potvrda ove informacije. No, izvori bliski klubu tvrde kako su čelnici 'kneževa' pozvali Kovača na razgovor te mu na samom kraju 2021. godine priopćili da njegov mandat na klupi momčadi iz Monaca prestaje trenutačno

Podsjetimo, bivši hrvatski izbornik Niko Kovač (50), koji je ranije vodio Eintracht iz Frankfurta i minhenski Bayern, u Monaco je stigao u ljeto 2020. godine, a ugovor s 'kneževima' je imao do ljeta 2023. godine.

No, bez obzira na sjajne rezultate koje je ostvario s mladom i gotovo neafirmiranom momčadi, Kovač je - bivši.

Monaco je zimsku stanku dočekao na šestom mjestu prvenstvene ljestvice, ima velikih 17 bodova zaostatka za vodećim PSG-om, ali i samo četiri boda manje od Nice i Olympique Marseillea koji dijele drugo mjesto. Uz to je Kovač s Monacom ove jeseni osvojio prvo mjesto u skupini Europske lige te tako izborio izravan plasman u osminu finala.

Očito je da mu rezultati nisu presudili, a sada su francuski mediji bliski svlačionici Monaca otkrili pravu pozadinu priče zašto je Niko Kovač dobio otkaz. Izgleda da mu se ponovio nemili scenarij iz Bayerna kad su se glavni igrači pobunili protiv njega i njegovih metoda rada. A uvijek je lakše promijeniti trenera nego pola momčadi.

Monaco-Rennes, 22.12.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Valery HACHE / AFP / Profimedia

'Vodstvo kluba o tome je počelo razmišljati još prije mjesec dana i sada je definitivno prelomilo', navodi se u tekstu RMC-a te pojašnjava:

'Prema našim informacijama, Niku Kovača su sinoć (četvrtak, 30. prosinca, op.a.) obavijestili da više nije trener. Kovačev pad počeo je posljednjih mjeseci, kada se udaljio od ključnih igrača u svlačionici, a definitivno je bio gotov nakon zahlađenja odnosa s Wissamom Ben Yedderom, kapetanom i najboljim strijelcem te mladom zvijezdom Youssoufom Fofanom. Nadalje, njegov stil treniranja i vođenja momčadi igrači nisu razumjeli. To je oslabilo njegovu poziciju i autoritet u svlačionici, baš kao i to što je Monaco bio loš protiv velikana i najvećih suparnika. Izgubio je od PSG-a, Marseillea i Lyona, dok je protiv Nice i Lillea uzeo samo po bod.'