koji je razlog?

Totalna drama u kneževini; Niko Kovač je potpuno neočekivano dobio otkaz u Monacu, nitko ne zna što se događa u klubu...

30.12.2021 u 19:12

Bionic
Reading

Niko Kovač dobio je otkaz na klupi Monaca, tvrdi novinar RMC Sporta Loic Tanzi, a njegovu je vijest potvrdio i ugledni L'Equipe. No, za sada se iz kluba nisu oglasili i službene potvrde još nema

Već je posljednjih nekoliko dana 'kuhalo' u redovima Monaca, čak je i najtiražniji francuski sportski dnevnik L'Equipe upozoravao kako bi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač vrlo lako mogao dobiti otkaz.

A tu je vijest u četvrtak popodne na društvenim mrežama objavio novinar RMC Sporta Loic Tanzi - Niko Kovač dobio je otkaz na klupi Monaca!

Iz kluba za sada nema službene potvrde, no L'Equipe u svom tekstu tvrdi kako je Niko Kovač već neko vrijeme imao velikih problema s igračima. Navodno mu se dogodilo isto što i u Bayernu - svlačionica se okrenula protiv njega i njegovih metoda.

Monaco-Rennes, 22.12.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Valery HACHE / AFP / Profimedia

'Igrači su sve glasniji u kritikama prema Kovaču jer je uveo vojnički režim rada i života, te je najčešće davao konfuzne taktičke naredbe. Vodstvo kluba osjeća da je Niko Kovač izgubio kontrolu nad svlačionicom', piše L'Equipe te podsjeća kako je bivši hrvatski izbornik na iste probleme naišao i u svom mandatu u minhenskom Bayernu.

Niko Kovač je u Monaco stigao u ljeto 2020. godine te je momčad vodio u 74 utakmice. Ostvario je 43 pobjede, uz 15 remija i 16 poraza. Prošle je sezone prvenstvo završio na trećem mjestu te je igrao finale Kupa u kojem je izgubio od PSG-a. Trenutno je Monaco na šestom mjestu i za vodećim PSG-om zaostaje 17 bodova. No, 'kneževi' imaju samo četiri boda zaostatka za Nicom i Marseilleom koji dijele drugo mjesto na ljestvici, a uz to su kao prvoplasirana momčad izborili izravan plasman u osminu finala Europske lige.