ostaje u Marseilleu

Francuski mediji opleli po Duji Ćaleti-Caru i njegovoj supruzi Adriani, a navode i razlog propalog milijunskog transfera u englesku Premier ligu; jesu li pretjerali?

01.09.2021 u 11:51

Bionic
Reading

Danima se u francuskim medijima pisalo kako hrvatski reprezentativni stoper Duje Ćaleta-Car sigurno napušta Marseille, ali to se do kraja prijelaznog roka ipak nije dogodilo

Ako je vjerovati francuskim medijima transfer 24-godišnjeg Duje Ćalete-Cara u engleski Wolverhampton propao je jer se njemu i supruzi Adriani nije dalo seliti s Azurne obale u predgrađe Birminghama. Naravno, presudila je klima koja je ipak bolja na Mediteranu, ali i činjenica što je Adriana nedavno, 23. kolovoza rodila sina.

S tako malom bebom očito se nije željela seliti iz njihovog doma u Marseilleu pa je tako propao transfer ukupno težak 18 milijuna eura, koliko je Wolverhampton ponudio kada je odšteta u pitanju.

Također treba reći kako Duje Ćaleta-Car ima ugovor s Marseilleom do ljeta 2023. No, trenutačno nije u prvom planu kod iskusnog trenera Jorgea Sampaolija (nije odigrao niti minute!) i svjestan je kako uskoro mora pronaći novi klub u kojem će igrati.

Prvi je priču zašto je propao transfer, kojim bi Marseille dobro zaradio (prije tri godine iz RB Salzburga je stigao za 19 milijuna eura, op.a.), objavio francuski Le Provence. Prema njihovim izvorima Ćaleta-Car prvo je pristao na odlazak u Wolverhampton jer se želio okušati u jačoj ligi od francuske, a klubu je hitno treba stopera.

No, kada je trebalo realizirati transfer stiglo je do preokreta, a prema pisanju Le Provencea presudila je molba Adriane da se ipak se sele u Englesku. No, s druge strane mnogi su mišljenja kako su francuski mediji malo pretjerali jer su se na ovakav način okomili na Duju Ćaletu-Cara i njegovu suprugu Adrianu.

Što god da je istina činjenica jest kako će Ćaleta-Car ove sezone jako malo igrati za Marseille jer su se dodatno pojačali na stoperskim pozicijama tako da je jasno kako će uskoro gotovo sigurno promijeniti klub. S druge strane uporni Šibenčanin sve će napraviti kako bi se nametnuo treneru.

No, teško da će Marseille uskoro dobiti ovako dobru ponudu kao što je bila ova iz Wolverhamptona. No, s druge strane treba reći kako prema Transfermarktu Ćaleta-Car trenutačno vrijedi čak 25 milijuna eura, a klub je imao i konkretnu ponudu španjolske Valencije no i to je propalo. No, Duje još uvijek ima jako dobar status u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja je bila druga na svijetu. A to ipak nešto znači...