snimila ga kamera

Francuski maratonac autor je najsramotnijeg poteza ovih Olimpijskih igara

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 08.08.2021 20:33
  • Objavljeno 08.08.2021 u 20:33
Bionic
Reading

Tokijsko izdanje muškog maratona moglo je ilustrirati razinu očaja u koju su neki olimpijci, a koji bi trebali biti oličenje sportskog poštenja, odlučili napraviti sve kako bi dobili prednost pred svojim konkurentima.

Maraton je završio novom pobjedom 36-godišnjeg Kenijca Eliuda Kipchogea, ali veliku pozornost dobio je i francuski trkač Morhada Amdounija, kojeg je kamera uhvatila u jednom od najnesportskijih poteza ovih igara.

Naime, na jednom stolu je, gdje se uzimaju osvježavajuća pića, nakon što je uzeo svoju čašu, ostale jednostavno porušio, uskrativši svojim konkurentima piće za rehidraciju.

S temperaturom koja se približavala 30 stupnjeva i razinom vlažnosti od preko 80 posto, jasno je da su maratonci jednostavno vapili baš za tim sredstvima. Ovako je Francuz pokazao svoju nesportsku stranu, ali i doveo konkurente u opasnost.

I što je još važnije, taj nesportski potez u konačnici nije mu ni previše pomogao jer je utrku završio na 17. mjestu, sa 5 minuta i 55 sekundi sporijim vremenom od pobjednika.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal