NA KRAJU UVJERLJIVO

Francuska slomila Nigeriju u posljednjih 15 minuta!

30.06.2014 u 20:21

  • +6

France - Nigeria

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/David Gray

Bionic
Reading

Nogometaši Francuske očekivano su izborili plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu. Status papirnatog favorita protiv Nigerije opravdali su teže od očekivanog i slavili su s 2-0

Mreže su mirovale sve do same završnice kada je momčad Didiera Deschampsa uspjela dva puta zatresti nigerijsku mrežu. U prvom poluvremenu mrežu su zatresli i Nigerijci, ali je gol Emmanuela Emenikea iz 19. minute opravdano poništen zbog zaleđa.

Otvarajući gol za Francuze u Brasiliji postigao je Paul Pogba u 79. minuti. Nakon izvedenog francuskog kornera loše je reagirao nigerijski vratar Vincent Enyeama. Loptu je dirao, ali ne ju i izbio, već samo prebacio a drugu vratnicu, gdje je ona sletjela na glavu Pogbe koji je mirno glavom pogodio praznu mrežu. Bio je to Pogbin prvi gol na svjetskim prvenstvima i njegov treći ukupno za "tricolore".

Pokazalo se konačnih 2-0 postavio je autogolom Joseph Yobo u drugoj minuti sudačke nadoknade. Nakon skraćenog kornera s desne strane loptu je u sredinu prizemno ubacio Mathieu Valbuena, na prvoj je vratnici bio Antoine Griezmann, koji je u 62. minuti zamijenio Oliviera Girouda, a loptu je posljednji prije ulaska u mrežu dirao nigerijski branič Yobo.

Franciuzima je ovo četvrta uzastopna pobjeda u osmini finala svjetskih prvenstava, a sljedeći suparnik bit će im pobjednik ogleda između Njemačke i Alžira.


Svjetsko nogometno prvenstvo 2014., osmina finala:

Francuska - Nigerija 2-0 (Pogba 79, Yobo-ag 90+2)