FIFA_SP_2018.svg

cantona bez milosti

Francuska nogometna legenda ponizila Neymara; ova usporedba nasmijat će vas do suza

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 06.07.2018 13:09
  • Objavljeno 06.07.2018 u 12:40
Bionic
Reading

Brazil i Belgija danas od 20 sati igraju utakmicu četvrtfinala SP-a u Rusiji, no i dalje ne prestaju kritike upućene najboljem brazilskom nogometašu Neymaru kojeg cijeli svijet ismijava zbog glumatanja nakon prekršaja. Izračunali su mu da je ukupno na četiri utakmice 'odležao' 14 i pol minuta na travnjaku, a sad ga je 'oprao' i legendarni Eric Cantona

Eric Cantona (52) jedan je od najživopisnijih likova nogometnog svijeta, jedan od onih nogometaša čija slava ne kopni ni godinama nakon prestanka aktivnog igranja.

Legendarni je Francuz ostao zapamćen po sjajnim nastupima, prije svega za Manchester United u kojemu je i dobio nadimak 'Kralj Eric', ali i po teškoj naravi i čestim incidentima. Onaj najpoznatiji definitivno je kung-fu udarac kojim je na gostovanju u Londonu 'smirio' bezobraznog navijača Crystal Palacea koji ga je vrijeđao.

Cantona se danas više bavi filmskom umjetnošću, no za vrijeme ovog SP-a u Rusiji je stručni komentator Eurosporta. Kao takav nije mogao izbjeći pitanje o Neymarovom simuliranju. 'Kralj Eric' odgovorio je u svom stilu.

'Znate, svoj sam KOFER nazvao - Neymar', kazao je Eric Cantona u svom prilogu i mirno nastavio:

'Zašto? Zato što je žute boje i stalno se prevrće.'

  • +16
SP 2018., osmina finala: Brazil - Meksiko Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Potom mu je podijelio i nekoliko savjeta.

'Nego, ti si veliki nogometaš', nastavio je Cantona i nakon dramaturške stanke istaknuo:

'Ali i veliki glumac! No, moraš pripaziti - ako dobiješ udarac u desno rame ne možeš plakati i grčiti se od bolova držeći se za lijevi obraz!'

Kraj. Nema dalje. Kratak i jasan, baš u svom stilu. Da, to je Eric Cantona. Neymar se još nije oglasio. Možda mu je i bolje da prešuti. I igra. Ipak večeras ima utakmicu četvrtfinala SP-a.