DESAILLY U TRENERSKE VODE

Francuska legenda preuzima Ganu

18.09.2010 u 13:45

Bionic
Reading

Nakon što je srpski nogometni stručnjak Milovan Rajevac podnio ostavku reprezentaciju Gane će po svemu sudeći preuzeti Francuz Marcel Desailly

Rajevac je vodio Ganu od 2008. godine, a pod njegovim vodstvom 'crne zvijezde' su izborile plasman u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Ispali su od Urugvaja nakon izvođenja jedanaesteraca, nakon što je Asamoah Gyan u zadnjoj minuti produžetka promašio jedanaesterac. Premda se činilo kako će Rajevac potpisati novi ugovor zapelo je oko financijskih detalja nakon čega su pregovori prekinuti. Rajevac bi trenersku karijeru trebao nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

'Vrlo blizu smo dogovora. Ostalo je nekoliko sitnica, no vjerujem kako ćemo i to brzo riješiti, kazao je bivši kapetan 'tricolora' Desailly.

Desailly je rođen u Gani, no kao klinac se preselio u Francusku. Igrao je za Nantes, Marseille, Milan, Chelsea i Al-Gharafu, dok je s francuskom reprezentacijom osvojio svjetski (1998) i europski naslov (2000). Igračku karijeru je okončao 2006. godine, a ukoliko preuzme Ganu bit će to njegov prvi trenerski posao.

Desailly je u finalu Lige prvaka zabio Barceloni