NAKON BOKSAČKOG MEČA

Francis Ngannou prozvao Stipu Miočića! Može li se to dogoditi?

30.10.2023 u 19:09

Bionic
Reading

Suprotno svim najavama i stručnim analizama, Francis Ngannou u subotu je isporučio vrhunsku izvedbu protiv Tysona Furyja i bio nadomak pobjede protiv svjetskog WBC prvaka

Šokirao je borilački svijet poslavši 'Gypsy Kinga' na pod u trećoj rundi, a novi momentum je imao i u osmoj dionici, da bi, na koncu, izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Čini se da je Fury direktima i ukupno većim brojem pogođenih udaraca 'ukrao' pobjedu, a rasplet je to s kojim se ne slaže dobar dio borilačke zajednice, uključujući i mnoge borce, pa i samog Ngannoua, piše Fight Site.

Ipak, tako je kako je i život ide dalje. Kamerunac je zadobio simpatije borilačke javnosti, ne samo zbog izvedbe, već i zbog reakcija na društvenim mrežama. Dan nakon meča u kojem je dobrano namučio Tysona Furyja javio se i on sam, te svojom objavom oduševio fanove.

  • +6
Tyson Fury vs. Francis Ngannou Izvor: Profimedia / Autor: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

'Misliš da možeš samo tako otići u boks i pobijediti najboljeg teškaša ove generacije?', pitanje je koje stoji u opisu Ngannouove objave na Twitteru, a kao odgovor je priložio fotografiju američkog glumca Kevina Jamesa.

Bilo je i nešto 'ozbiljnijih' reakcija, a jedna od njih mogla bi zaintrigirati javnost. Naime, Erik Magraken konstatirao je da bi Ngannou trebao početi prozivati UFC i boriti s bilo kojim prvakom teške kategorije. Ovo naravno ima smisla čim je otkazan meč Miočića i Jonesa pa tek treba vidjeti tko će vladati tronom kraljevske kategorije. 'Predatorov' odgovor glasio je ovako:

'Prozivao sam Jonesa, ali sad mogu uzeti Stipu za istu stvar dok se on ne vrati.'

Je li moguća trilogija? U prvom meču između Miočića i Ngannoua slavio je Stipe da bi u drugom pobjedu i naslov uzeo Kamerunac.