četvrtak, 18.55 sati

[FOTO] Zoran Mamić uoči okršaja kod Feyenoorda poslao jaku poruku: 'Velik je ulog, ali živjet će se i dalje, u dobru i zlu'

02.12.2020 u 20:10

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama stigli su u srijedu u Rotterdam, gdje će u četvrtak protiv Feyenoorda od 18.55 sati (MAXtv, Arenasport 3) tražiti potvrdu prolaska u 16-inu finala Europske lige. Naravno, 'modri' bi bili najsretniji da upišu pobjedu, ali ni remi, odnosno poraz ne moraju biti pogubni

Prije nego je s igračima odradio lakši trening na Feyenoordovom stadionu, Dinamov trener Zoran Mamić izašao je pred novinare, a njegove riječi prenose 24 sata.

'Moramo biti gladni gola, duela, dobre akcije i prenijeti strast i emociju koju pokazuju na treningu. Ali utakmica nije sudbonosna ni povijesna. Želimo nastaviti dobre rezultate i dobre igre u Europskoj ligi. Imamo puno motiva i puno veselja za ovu utakmicu', rekao je Zoran Mamić, koji vodi jedinu momčad od 80 klubova u europskim natjecanjima a koja u prva četiri kola nije primila ni gola.

'U pripremi utakmice, ne samo ove nego svake, razmišljaš kako organizirati obranu, vezu i napad da funkcioniraju zajedno. Već sam rekao da cijela momčad igra odgovorno, s puno energije, što donosi čistu mrežu i rezultat'.

Svjestan je Mamić što mu ova utakmica može osigurati. Ali ne smatra je - sudbonosnom.

'Velik je ulog, ali živjet će se i dalje, u dobru i zlu. Kod sportaša za par dolazi dana nova utakmica, ako bude dobro, treba se dalje potvrđivati, ako ne bude, treba vratiti pobjednički niz. Stalno stižu novi izazovi i tako treba na to gledati. Nije sudbonosno, neće stati svijet ma što da se dogodi, ali naravno da ne gledamo negativno nego vjerujemo u dobar rezultat.

Feyenoord je prošlog vikenda remizirao (1:1) s Utrechtom.

'Feyenoord nije izgledao kao inače, Utrecht je stvorio puno šansi, Feyenoordov je golman bio sjajan. Ali to je dio nogometa, nekad imaš loš dan i ne izgubiš'.

Uz Mamića, pred novinarima je bio i Danac Rasmus Lauritsen.

'Jako ih respektiramo, ali i oni nas. Bit će tvrda utakmica. Ako ostanemo fokusirani od početka do kraja, ostvarit ćemo dobar rezultat jer imamo kvalitetu. Moramo biti fokusirani, cijela momčad, i onda imamo veliku šansu. A naravno da kad ne primaš golove imaš veće samopouzdanje'.

Pitali su ga novinari kada će zabiti i gol, jer u bivšim ih je klubovima zabijao, Zoran Mamić se ubacio:

Vrijeme je!

  • +4
Nogometaši Dinama odradili su trening na stadionu Feyenoorda, baš kao što je i trener Mamić odradio pressicu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Europska liga, skupina K - 5. kolo

  • Feyenoord - Dinamo (čet, 18.55)
  • CSKA M. - Wolfsberger (čet, 18.55)

Ljestvica

  • 1. Dinamo 4 2 2 0 4-0 8
  • 2. Feyenoord 4 1 2 1 4-5 5
  • 3. Wolfsberger 4 1 1 2 5-6 4
  • 4. CSKA M. 4 0 3 1 2-4 3