ht prva liga - 17. kolo

[VIDEO/FOTO] Zoran Mamić otkrio u kojem segmentu Dinamove igre itekako 'šteka', ali i bez obzira na to, da protiv Hajduka očekuje pobjedu

23.01.2021 u 20:20

Bionic
Reading

Dinamo je u šokantnoj završnici pobijedio Goricu 4:3, iako su domaćini do 90. minute vodili 3:2.

Susret u Velikoj Gorici obilovao je preokretima. Gorica je povela golom Dieyea (10), Dinamo je preokrenuo preko Ivanušeca (34) i Oršića (40), ali da se na odmor ode s neodlučenim rezultatom pobrinuo se Lovrić (42).

U nastavku je Špikić (61) vratio prednost Gorici, no u samoj završnici Dinamo je kreirao još jedan preokret golovima Petkovića (90-11m) i Teophile-Catherinea (90+5).

'Čestitam svojim igračima na pobjedi, ali rekao bih zasluženoj pobjedi. jer imali smo preko 20 udaraca, 23 ili čak 25, koji nisu bili samo udarci, već opasne situacije. Bilo je teško, jer Gorica je vrlo tvrda, vrlo dobra momčad. Iz tri udarca su zabili tri gola, što govori o njihovoj kvaliteti. Možemo biti sretni, jer opet je to bila utakmica na ponos HT Prve lige', rekao je Zoran Mamić pa nastavio.

'Očekivali smo težak teren, teško je igrati na njemu. zato smo i koristili Gavranovića, Petkovića i Oršića, tražili smo ih dugim loptama. Ono što nas može brinuti je realizacija. i u prošloj i u ovoj utakmici imali smo puno situacija za golove, moramo ih koristiti'.

U srijedu je pred Dinamom derbi protiv Hajduka.

'Bit će teška utakmica, jer to je uvijek derbi, bez obzira na stanje na tablici. Dolazi Hajduk s novom energijom, s novim trenerom i sigurno neće biti lako. Mi ćemo s podstrekom iz ove utakmice i u derbiju ići po pobjedu', zaključio je Mamić.

S druge strane, jer je izgubio sva tri boda u samoj završnici, razumljivo je da trener Siniša Oreščanin baš ni nije imao razloga za osmijeh.

'Mislim da gledatelji mogu biti zadovoljni, odigrali smo dobru utakmicu, ali nismo zadovoljni rezultatom. Tko bi i bio? Vidio sam i dobre i loše stvari u svojoj momčadi, analizirat ćemo sve i nadam se da ćemo ih sve ispraviti'.

  • +19
Gorica - Dinamo (17. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX