HT PRVA LIGA - 1. kolo

[FOTO/VIDEO] Hajduk uspio pobijediti Istru, ali Tudorova momčad nema prevelikog razloga za slavlje

16.08.2020 u 19:58

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka uz puno muke uspjeli su stići do prva tri boda u novoj sezoni. Tudorova momčad nije izgledala bajno, ali zabila je dva gola, no pitanje je kako bi 'bili' prošli da s druge strane nije bila Istra, koja je u zadnjih desetak dana ostala bez čak 16-orice igrača

Po šesti put Hajduk je u novu sezonu ušao dvobojem protiv Istre. I očekivalo se da će, jer Puljani su nakon dodatnih kvalifikacija protiv Orijenta, odradili tek 'tri i pol' treninga, ali i ostali bez 16-orice igrača, 'bili' lako do pobjede.

No, još jednom su 'hajdukovci' razočarali.

Nije da nisu trčali i htjeli, ali u njihovoj igri nije bilo ideje, pa je jedinu priliku u prvom dijelu Hajduk stvorio tek u završnici kada je Caktaš s tri metra pucao u golmana Majkića.

  • +5
Hajduk - Istra 1961 (1. kolo, HT Prva liga, sezona 2020/21) Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr

Ni u drugom dijelu nije bilo bajno. Čak bi rekli da je bilo očajno, barem što se Hajduka tiče. Hajduka koji navijačima obećava borbu za trofeje.

Jedinu šansu gosti su imali u 57. minuti kada se u kontranapadu Šime Gržan sjurio prema golu Hajduka, ali je njegov pokušaj driblanja vratara Posavca traljavo završio.

Ali Tudoru se 'ukazao' Dimitrov koji je u 72. minuti skrenuo jedan Caktašev udarac za vodstvo, nakon kojeg su se gosti dodatno otvorili.

Naravno, Hajduku je tada ipak bilo mrvicu lakše doći do suparničkog gola, što su u 84. minuti iskoristili i preko Gyurcse, nakon Todorovićeve povratne lopte, stigli do povećanja vodstva na 2:0, odnosno ukupne pobjede.