dramatični rasplet

[FOTO] Sjeverna Irska poslala Talijane u doigravanje, na Svjetsko prvenstvo idu Švicarska i bivši Dinamovac Gavranović

15.11.2021 u 23:19

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacije Švicarsk izborile su plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2022. održati u Kataru, dok aktualni europski prvak Italija mora u dodatne kvalifikacije

U skupini C gledali smo pravu dramu u kojoj su Italija i Švicarska lovile 'jedinicu' i direktan plasman na SP. Aktualni europski prvak je gostovao kod Sjeverne Irske, dok je Švicarska u Luzernu dočekala Bugarsku. Na koncu radovali su se Švicarci koji su pobijedili sa 4:0, dok će europski prvaci morati u play-off nakon što su u Belfastu odigrali 0:0.

Italija i Švicarska su zadnje kolo dočekale bodovno poravnate (15 bodova), a Azzurri su imali dva gola bolju razliku pogodaka. Za obje reprezentacije je bilo važno pobijediti, ali moglo se dogoditi da to nije dovoljno.

  • +3
Sjeverna Irska - Italija, nogomet, 15.11.2021. Izvor: EPA / Autor: MARK MARLOW

I u Belfastu i u Luzernu u prvih 45 minuta nije bilo golova, pa su u tom trenuku sudionici World Cupa bili Talijani. Situacija se promijenila u 48. minuti kada je Noah Okafor doveo Švicarsku u vodstvo, a devet minuta kasnije Ruben Vargas je na asistenciju Marija Gavranovića povisio na 2:0.

Bivši napadač zagrebačkog Dinama je u 64. minuti zabio i treći gol za Švicarce, no pogodak je zbog zaleđa poništen. Ipak, u 72. minuti Cedric Itten je povećao prednost na 3:0, da bi Remo Freuler u sudačkoj nadoknadi zabio za 4:0.

  • +3
Švicarska - Bugarska, nogomet, 15.11.2021. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DELLA VALLE

Švicarska je tako osvojila prvo mjesto u skupini sa 18 bodova, dva više od Italije. Švicarcima će to biti 12. nastup na svjetskim prvenstvima, a najdalje su stigli do četvrtfinala, posljednji put 1954.