rukometna liga prvaka

[FOTO] Njemački prvak Magdeburg u Areni bolji od PPD Zagreba

22.02.2023 u 22:52

Bionic
Reading

U prvom susretu 13. kola A skupine rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je u Areni izgubio od Magdeburga 31:25 pa potvrdu prolaska u osminu finala mora tražiti u posljednja dva susreta protiv Porta i Gudmea

Hrvatski prvak je dobro ušao u susret, veći dio prvog poluvremena je bio ravnopravan, no Magdeburg je u drugom poluvremenu pobjegao na šest golova viška i potom kontrolirao susret do kraja.

Magdeburg se ovom pobjedom približio vodećem PSG-u na dva boda zaostatka, no francuski prvak ima i susret manje, dok će 'zagrebaši' bodove za potvrdu plasmana u osminu finala morati tražiti u susretima protiv Porta i Gudmea.

PPD Zagreb je poveo 3:1, no uslijedila su tri gola njemačkog prvaka za vodstvo 4:3. Gosti su u 12. minuti prvi puta stigli do dva gola prednosti (6:4), no Zagreb je uzvratio serijom 3:0 za vodstvo 7:6. U nastavku prvog dijela gledali smo ravnopravnu igru sa sedam izjednačenja, no u samoj završnici Magdeburg je iskoristio nekoliko pogrešaka hrvatskog sastava i pobjegao na dva gola razlike (16:14).

Nažalost, u nastavku susreta hrvatski prvak nije uspio parirati njemačkom prvaku. Na otvaranju drugog dijela Magdeburg je prvi put na utakmici stigao do tri gola viška (17:14), u 36. minuti su gosti poveli 20:16, a u 46. već je bilo 26:20. Na koncu je završilo 31:25 za goste.

Magdeburg su do pobjede predvodili Kay Smits s devet i Lukas Mertens sa sedam golova, dok je Nikola Portner imao 11 obrana. Kod PPD Zagreba najefikasniji su bili Ivan Čupić sa šest golova, te Zvonimir Srna i Davor Ćavar s po četiri gola. Odličan je na golu bio Dino Slavić s 15 obrana.

Preostala tri susreta iz skupine A su na rasporedu u četvrtak, a sastaju se Dinamo Bukurešt - GOG Gudme Veszprem - Porto, te Wisla Plock - PSG.

  • +13
RK PPD Zagreb - Magdeburg, rukometna Liga prvaka, 22.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Na ljestvici vodi PSG s 20 bodova, Magdeburg ima 18, Veszprem 16, a Gudme 13 bodova. Slijede Dinamo Bukurešt (11), PPD Zagreb (8), Wisla Plock (7) i Porto (3).

Hrvatski prvak neće imati previše vremena za odmor, jer već u nedjelju (26. veljače) slijedi gostovanje u Portu i odgođeni susret 11. kola, dok će sljedeće srijede (1. ožujka) u posljednjem kolu natjecanja u skupini gostovati kod danskog Gudmea.

U skupini B Barcelona je bila uvjerljiva protiv Pick Szeged 35:25. Dika Mem, Ludovic Fabregas i Blaž Janc predvodili su Barcu s po pet golova, a Luka Cindrić je postigao jedan gol. Kod Pick Szegeda najefikasniji je bio Mikloš Rosta s pet golova, Mario Šoštarić je zabio tri gola.

THW Kiel je pobijedio Celje Pivovarnu Laško 39:27. Njemački sastav je do šeste pobjede predvodio Danac Magnus Landin Jacobsen s devet golova, dok su hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak i Slovenac Miha Zarabec zabili po pet golova. Kod Celja najefikasniji su bili hrvatski rukometaš Ante Ivanković, te Matic Suholožnik i Mitja Janc s po pet golova.

Pobjedu je upisao i Aalborg porazivši Elverum 31:24. Felix Claar je predvodio domaći sastav sa šest golova, dok je na suprotnoj strani najefikasniji bio Daniel Blomgren sa šest golova. Hrvatski rukometaš Josip Vidović je zabio jedan gol za Elverum.

Na ljestvici vodi Barcelona s 25 bodova, Kielce ima susret manje i 20 bodova, dok Nantes i Kiel imaju po 14 bodova.

Standings provided by Sofascore