JEDNOSTAVNO BOLJE

[FOTO] Njemačka rukometašica ostala velika u porazu, nije prozivala EHF nego je lijepim riječima govorila o Hrvatskoj

15.12.2020 u 20:19

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice izborile su plasman u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj nakon što su u susretu posljednjeg kola drugog kruga pobijedile Njemačku sa 23:20, a u suparničkoj reprezentaciji istaknuli su kako su naše djevojke zasluženo stigle do trijumfa

Njemice su ostale velike i u porazu iako su prije same utakmice, s pravom, imale velike primjedbe na EHF zbog rasporeda pa im je ovo bila druga utakmica u dva dana za razliku od naših djevojaka koje su uoči ovog ključnog ogleda imale dva dana odmora.

No naše suparnice nisu u tome tražile alibi i slažu se da je bolja ekipa otišla u polufinale.

'Ne mogu ovo opisati riječima. Čestitam Hrvatskoj. Bile su bolje u svim dijelovima igre obrani, napadu i kontrama', rekla je Kim Naidzinavicius te dodala:

'Nismo ništa pokazale iz proteklih utakmica. Zaslužile su ovo puno više nego mi, razbile su nas.'

  • +12
Hrvatska - Njemačka, EP u rukometu 2020. Izvor: Profimedia / Autor: CLAUS FISKER / AFP / Profimedia

Podsjećamo, osim što su po prvi put u povijesti ušle u borbu za odličja, hrvatske rukometašice su ulaskom u polufinale izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. kojem će domaćin biti Španjolska.

Na zadnjem EURU Hrvatska je zauzela posljednje mjesto, a sada će se u petak boriti za finale sa pobjednikom druge skupine, najvjerojatnije europskim prvakinjama Francuskinjama.