SUNSET SPORTS MEDIA FESTIVAL

[FOTO] Niti jedan sport ne donosi milijunske prihode kao boks, a nitko to ne radi bolje od Stephena Espinoze, a nogomet...

12.06.2022 u 12:08

Bionic
Reading

U Zadru je završio Sunset Sports Media Festivala na kojem se u tri dana razgovaralo o najnovijim svjetskim trendovima u sportskoj i medijskoj industriji gdje su sportski velikani i svjetski stručnjaci, razmijenili svoja mišljenja i iskustva o onome što je aktualno

Na samom kraju Festivala gostovale su najveće zvijezde bivši NFL prvak Julian Edelman, bivši vratar Peter Schmeichel i kreativni direktor na CBS-u i utemeljitelj festivala Pete Radovich na panelu "FOOTBALL vs FUTBOL / The Battle for Billions".

Još od svojih davnih početaka nogomet je svojom prisutnošću dominirao sportskim svijetom, ali usprkos globalnoj popularnosti postoji nepokoreni teritorij u kojem nije uspio preuzeti primat – Sjedinjene Američke Države. Što se točno skriva iza moćne mašinerije zvane NFL i američki nogomet, te koji su ključni detalji koji čine razliku dok se ova dva suprotstavljena svijeta bore za pažnju gledatelja na stadionima i pred malim ekranima ispričali su MVP-a Super Bowla Edelman s jedne, te europska nogometna ikona Petera Schmeichela s druge.

Pete Radovich, višestruki producent Super Bowla i kreativni direktor CBS Sports, pridružio se kao poseban gost na ovom interkontinentalnom panelu kojeg je moderirala nagrađivana CBS-ova voditeljica Kate Abdo.

Što se tiče "tajnog umaka" NFL-a koji ga čini tako popularnim u Sjedinjenim Državama, Radovich kaže da je to pristup.

"Ne postoji sport u Europi, pogotovo nogomet, gdje imate toliko pristupa i možete ući u svlačionicu i na teren kao u NFL-u. I europski nogomet mora prilagoditi tu kulturu ako se želi povezati sa svojim navijačima kao što to čini NFL“, kazao je američki Hrvat. Uslijedio je panel na kojem su sudjelovali Debola Adebanjo iz BBC Sport Africa, Ivona Hemen, voditeljica RTL-a i Marco Messina, analitičar Serie A za CBS Sports pod voditeljskom palicom Cindy Marine. Digitalno doba zauvijek je promijenilo način na koji obožavatelji konzumiraju sportske sadržaje, a YouTube i društvene mreže omogućile su platformu novoj generaciji stvaratelja sadržaja da dobiju svojih pet minuta slave. O svojim netipičnim putevima koji su ih vodili do uspjeha na sportskoj medijskoj sceni govorili su sudionici ovog panela.

  • +9
Sunset Sports Media Festival - Zadar, 11.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Niti jedan sport ne donosi milijunske prihode kao boks, a nitko to ne radi bolje od Stephena Espinoze, predsjednika Showtime Sportsa. Čovjek koji stoji iza dvije najveće borbe za zaradu u povijesti - „Mayweather – Pacquiao“ i „Mayweather – McGregor“. Espinoza je na predavanju podijelio tajne svoje revolucionarne karijere, kao i pogled u budućnost borilačkih sportova i uspon njegove najnovije boksačke zvijezde: YouTube senzacije, Jakea Paula.

"Neuspjeh daje ljudima puno slobode. Ako pogriješite, možete pasti s litice od 300 metara, a možete pasti i s tri metra. Morate riskirati“, kazao je Espinoza, čovjek koji je sklopio ugovor s Floydom Mayweatherom za posao vrijedan 300 milijuna dolara, preuzevši ga od HBO-a i učinio Showtime mrežom broj jedan u boksu.