MASTERS U CINCINNATIJU

[FOTO] Ništa od četvrtfinala! U prvom setu je Marin Čilić pružio žestok otpor Carlosu Alcarazu, u drugom se raspao...

19.08.2022 u 05:18

Bionic
Reading

Marin Čilić (33) nije se plasirao u četvrtfinale Matersa u Cincinanntiju, bolji od hrvatskog tenisača bio je Španjolac Carlos Alcaraz (19) 7-6(4), 6-1

Pobjedom protiv hrvatskog predstavnika, treći nositelj postao je najmlađi četvrtfinalist ovog turnira nakon Andyja Murraya prije 16 godina, a ukoliko ode do kraja postat će drugi igrač svijeta, jer će prekočiti na ATP ljestvici Rafaela Nadala i Alexandera Zvereva. Bio je ovo i njihov treći međusobni meč i druga pobjeda zaredom Alcaraza.

U prvom setu bila je to ravnopravna teniska bitka u kojoj je Hrvat podigao razinu agresivnosti u završnici, vratio break i došao do 13. igre u kojoj je Alcaraz bio koncentriraniji i precizniji.

No u drugom setu Alcaraz je odmah oduzeo Čiliću servis, zatim kod vodstva 2-0 spasio break lopte i nakon toga preuzeo kontrolu i sigurno došao do pobjede.

  • +3
Marin Čilić - Carlos Alcaraz, Masters u Cincinnatiju, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Dylan Buell / Getty images / Profimedia

Alcaraz je imao osam aseva i čak 83 posto osvojenih poena nakon prvog servisa za razliku od Čilića koji je uz tek četiri as servisa, imao samo 60 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa i čak 27 neprisiljenih pogrešaka.

Španjolac, koji je ove sezone osvajao Masterse u Madridu i Miamiju, u četvrtfinalu će igrati s devetim nositeljem Cameronom Norriejem, koji je okončao debi iz snova Bena Sheltona pobjedom od 6-0, 6-2.