tko prizna...

[FOTO] Nakon brojnih kritika na račun Matea Kovačića, javio se i hrvatski izbornik Zlatko Dalić: I ja sam tu možda kriv

18.11.2020 u 08:52

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom 2:3 od Portugala zaključila je nogometnu 2020. godinu. No, najvažnije je da je, uz pomoć Francuske koja je bila bolja od Švedske 4:2, osigurala ostanak u Elitnoj skupini Lige nacija

Hrvatska nogometna reprezentacija niti u sedmom pokušaju nije uspjela slaviti protiv Portugala.

Portugal je uz Francusku, Brazil i Škotsku jedna od reprezentacija koju hrvatski nogometaši nikada nisu pobijedili.

Svjetski doprvaci su protiv aktualnih europskih prvaka igrali sedam puta upisavši šest poraza i jedan remi uz razliku pogodaka 4:15.

No, iako se ni jedan poraz ne može i ne smije slaviti, u ovom se možemo barem tješiti, jer Hrvatska je ipak uspjela u naumu i izborila ostanak u Elitnoj skupini Lige nacija, ali što je jednako važno, nakon loše igre samo tri dana ranije u Švedskoj, sada je Dalićeva momčad izgledala puno, puno bolje. I dobila je Matea Kovačića.

Veznjak Chelseaja bio je puno djelotvorniji nego prije, a potvrđuju to i dva gola. S time da je drugog zabio u trenucima kada smo imali igrača manje.

A po pitanju njegove igre, nakon dvoboja se javio izbornik Zlatko Dalić.

'Mi smo napravili Matea Kovačića, pa nemamo sto Matea Kovačića koji igraju u Chelseaju. Da, ova mu je pozicija bila bolja nego na zadnjem veznom, i ja sam tu možda kriv. Ali ne mogu razumjeti da se kritizira Kovačić. Lako je sjediti i kritizirati. Mateo je 'vaki, 'naki. Pa dajte, ljudi, Chelsea, Real... Nisu ljudi ludi. Jedva čekamo da napadamo i vrijeđamo. I baš na Matea koji pošteno radi svoj posao. Da, stavio sam ga na poziciju koja nije bila prava, ali tražimo rješenje. Čestitam mu na utakmici'.

Čestitao je Kovačiću i njegov 'kritičar' Ćiro Blažević, ali ne zato što je Kovačić loš igrač, već zato što se dugo 'skrivao' i što smo rijetko mogli vidjeti sve ono u što Ćiro vjeruje od njegovih dječačkih dana, kada mu je proricao i Bobanove uspjehe.

  • +23
Hrvatska - Portugal, Liga nacija Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL