pobjednički iz rusije

[FOTO] Marin Čilić 'zaprijetio' Goranu Ivaniševiću, a nakon pobjede u St. Peterburgu nije skrivao emocije i otkrio je kome poklanja ovaj naslov

31.10.2021 u 20:06

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je dvoranski ATP turnir u Sankt Peterburgu nakon velike borbe u finalu s Amerikancem Taylorom Fritzom. Čilić je pobijedio 7:6(3), 4:6, 6:4 i prošao sve izazove te je nakon prošlotjednog finala u Moskvi ovaj put osvojio turnir i to jubilarni dvadeseti u karijeri.

Čilić je drugi put u karijeri osvojio Sankt Peterburgu. Prvi put je ovdje slavio 2011. godine, a ovo mu je drugi osvojeni turnir u ovoj godini (nakon Stuttgarta).

S ovih 20 naslova, Čilić se približio Goranu Ivaniševiću koji ih ima 22, ali kako se Čilić u zadnja dva tjedna vratio u vrhunsku formu, možda i prestigne legendarnog 'Zeca'.

Osim toga, Čilić je tako postao tek šesti aktivni igrač koji je osvojio najmanje 20 naslova u karijeri. Prije njega to su uspjeli Roger Federer (103), Rafael Nadal (88), Novak Đoković (85), Andy Murray 46) i Juan Martin del Potro (22).

'Ovakav kraj sezone donijet će mi puno vjere za iduću sezonu i prije toga za Davis cup. Uživam u ovim trenucima karijere i života, uz Balda, Vitu i suprugu Kristinu', rekao je Marin Čilić nakon finala pa dodao:

'Baldo je dobio svoj turnir u Stuttgartu, ova je titula za Vitu'.

'Preponosan sam na sve što sam postigao u karijeri. U deset godina bilo je velikih uspona i padova, ali napredovao sam jako i puno sazrio. Volio bih ostvariti još nekoliko velikih rezultata, a cilj je da se vratim u konkurenciju najboljih, da mogu biti prsa o prsa sa svim najboljim igračima i računati na velike titule'.

  • +10
Marin Čilić, pobjednik turnira u St. Peterburgu Izvor: EPA / Autor: ANATOLY MALTSEV