hoće li ga kazniti?

[FOTO] Ljutiti Nenad Bjelica nakon poraza od Rijeke i ispadanja iz Kupa imao je što za reći sucima; je li trener Osijeka u pravu?

03.03.2021 u 19:41

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u Gradskom vrtu su kao gosti šokirali Osijek, pobijedili su 2:1 i izborili polufinale Kupa. Trener Osijeka Nenad Bjelica nije bio zadovoljan suđenjem na utakmici...

Tijekom cijele utakmice trener Osijeka Nenad Bjelica je bio vidno nervozan, konstantno je glasno komentirao odluke glavnog suca Marija Zebeca. Nije Bjelica skrivao nezadovoljstvo, a u jednom trenutku mu je Zebec prišao i zamolio ga da prestane...

'Što on ima komentirati!?', pitao je nakon toga Bjelica svoje suradnike na klupi Osijeka i nastavio po starom. Nakon jednog nedosuđenog prekršaja na Mierezu ponovno se obratio sucu Zebecu.

'Koji vam je to naputak da ne smijete svirati faul na Mierezu? To vam je gazda rekao?', komentirao je Bjelica, a nedugo potom je burno reagirao nakon što Franko Andrijašević nije dobio žuti karton zbog oštrog prekršaja:

'Nema kartona? Jeste li vi slijepci?', vikao je Bjelica.

Nakon utakmice trener Osijeka nije želio komentirati suđenje, suzdržao se jer bi mogao biti kažnjen...

'Utakmica je bila izjednačena, odlučili su detalji', kazao je Bjelica i nastavio:

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +15
Osijek - Rijeka, četvrtfinale Kupa, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Rijeka je dobra momčad, a to su danas i pokazali. Uvijek kad dođe novi trener, donese novu energiju i ovo je bitno drugačija Rijeka. Razlog poraza? Rijeka je zabila penal, a mi smo ga promašili. Ne, nije nas Rijeka iznenadila. Znali smo sve i znali smo da će biti bolja nego što je bila u zadnje vrijeme. Nezgodno je promašiti penal, ali smo imali aktivan rezultat bez obzira na to. Imali smo dovoljno vremena za zabiti, ali tako je to u nogometu kad se promaši penal', zaključio je Nenad Bjelica.

Puno više razloga za zadovoljstvo imao je novi trener Rijeke Goran Tomić. Pobjeda u debiju velik je poticaj za nastavak...

'Čestitam igračima, ovo je bila njihova pobjeda. Bili su na vrhunskom nivou i pokazali su zajedništvo. Presudila je njihova vjera u kvalitetu koju imaju, pozitiva, želja i energija koju smo svi maksimalno unijeli u ovu utakmicu', rekao je Tomić koji je momčad Rijeke preuzeo u ponedjeljak i zaključio:

'Priprema nije bila lagana u tako malo vremena, ali radili smo samo 'na glavama' uz neke male taktičke promjene. Ostalo će doći samo od sebe.'

No, Tomića čeka užasno težak raspored jer njegova Rijeka sljedeću utakmicu igra već u nedjelju (7. ožujka). U derbiju 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige Rijeka će na Maksimiru igrati protiv Dinama!