talijani slave

[FOTO] Leonardo Bonucci znao je kako utišati Wembley, a njegova poruka Englezima bila je vrlo znakovita

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 12.07.2021 10:43
  • Objavljeno 12.07.2021 u 06:44
Bionic
Reading

Italija je po drugi put postala prvak Europe. Iako je već u drugoj minuti primila gol, ipak je preko Bonuccija uspjela stići do izjednačenja, a potom i u raspucavanju s bijele točke, do ukupne pobjede

Nije bilo jednostavno Talijanima doći do pobjede na Wembleyju protiv Engleza. Jer svima je bilo jasno da će na svom stadionu Englezi imati puno veću navijačku podršku.

Uz to, preko Lukea Shawa, Englezi su poveli već u drugoj minuti, ali Talijani su u drugom dijelu uspjeli izjednačiti golom Leonarda Bonuccija.

Nakon 90, odnosno 120 minuta pobjednika nismo imali, pa su igrači pristupili izvođenju udaraca s 11 metara, a u tom raspucavanju mirniji i hrabriji bili su Talijani.

Naravno, veliki trofej kojeg su Englezi toliko priželjkivali i kojeg su nakon 55 godina željeli u svojim rukama (op.a. 1966. godine uzeli su naslov svjetskog prvaka), ipak nisu dočekali i 'nije se vratio kući'.

Ali zato je Italiji, koja je 1968. osvojila svoj, do ove godine jedini naslov europskog prvaka. Dakle, nakon 53 godine, a što je zorno pokazao i Bonucci prilikom proslave izjednačujućeg gola, kada je prstima pokazao rimske brojke LIII (53).

Na taj se način Bonucci narugao Englezima.

  • +9
Italija - prvak Europe Izvor: EPA / Autor: Frank Augstein / POOL
  • +86
EURO 2020, finale: Italija - Engleska Izvor: EPA / Autor: Laurence Griffiths / POOL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal