španjolska liga

[FOTO] Karim Benzema zabio je dva gola u samoj završnici utakmice i tako spasio Real Madrid velike blamaže

29.08.2022 u 00:35

Bionic
Reading

Espanyol je ugostio Real Madrid u posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 3. kola španjolskog nogometnog prvenstva, a dvoboj je završio pobjedom Madriđana 3:1.

Aktualni prvak je dobro počeo utakmicu i već u 12. minuti poveo, kad je odličnom loptom Tchouameni poslužio Viniciusa Juniora, a brazilski napadač svladao domaćeg golmana Lecomtea. Espanyol je do izjednačenja stigao u 43. minuti. Joseluov prvi pokušaj iz kaznenog prostora Courtois je obranio, ali lopta se vratila domaćem napadaču koji je iz drugog pokušaja pogodio mrežu za 1:1.

Pobjedu Realu, kao i mnogo puta prije toga, donio je Karim Benzema u 88. minuti, kad je pravovremeno reagirao na odličan ubačaj Rodryga i s tri metara poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog golmana Lecomtea.

Golman Espanyola je desetak minuta poslije zaradio crveni karton, zbog prekršaja na Ceballosu izvan kaznenog prostora, iako je glavni sudac Lopez prvo pokazao zaleđe i poništio gol Realu koji je postigao Rodrygo u nastavku akcije. No, pregledom situacije u ponovljenoj snimci, promijenio je svoju odluku.

Lecomtea je na golu zamijenio domaći kapetan i stoper Cabrera, a dvoboj je nastavljen slobodnim udarcem za Real sa 17 metara po sredini gola. Loptu je namjestio Benzema i poslao za Cabreru neobranjiv udarac u njemu bliži kut za konačnih 3:1.

  • +21
Espanyol - Real Madrid, španjolska liga, 28.8.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Pau BARRENA / AFP / Profimedia

Luka Modrić je bio u početnoj postavi, a igrao je do 58. minute, kad ga je zamijenio Camavinga.

Nekoliko sati prije su nogometaši Barcelone s uvjerljivih su 4:0 pobijedili Valladolid, a svoje prve službene golove na Camp Nou postigao je Robert Lewandowski.

Poljski napadač je prvi put pogodio mrežu Valladolida u 24. minuti na asistenciju Raphinhe. Do kraja prvog dijela Barcelonino vodstvo udvostručio je Pedri u 43. minuti. Svojim drugim golom na utakmici Lewandowski je u 64. minuti povisio na 3:0, da bi konačnih 4-0 postavio Sergi Roberto (90+2) koji je u mrežu pospremio loptu nakon što je Lewandowski pogodio gredu.

  • +7
Barcelona - Valladolid, španjolska liga, 28.8.2022. Izvor: EPA / Autor: Toni Albir

Nogometaši Getafea i Villarreala odigrali su dvoboj bez golova u prvoj utakmici nedjeljnog programa španjolske LaLige.

Unatoč tome, uzbuđenja nije nedostajalo, a velike zasluge za prvi bod Getafea u novoj sezoni ima domaći golman Soria koji je imao nekoliko zapaženih obrana.

Gosti su u završnici utakmice mislili da će dobiti priliku za pobjedu iz kaznenog udarca, koji je glavni sudac Vazquez dosudio, jer je procijenio da je Arambarri u kaznenom prostoru rukom blokirao udarac Morena. No, pregledavanjem snimke promijenio je svoju odluku, obrazloživši da je lopta igrača Getafea pogodila u lice, a ne u ruku.

Čelno mjesto ljestvice drži Real Madrid, koji uz Betis ima maksimalnih devet bodova iz tri nastupa. Upravo će se te dvije momčadi sastati u sljedećem kolu na Santiago Bernabeuu. Barcelona se probila na treće mjesto sa sedam bodova, koliko ih ima i Villarreal na četvrtom mjestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore