LIGE PETICE

[FOTO] Jurićev Torino došao do važne pobjede, Budimirova Osasuna remizirala, čudesan niz Brentforda

Bionic
Reading

U Ligama petice odigrane su ukupno četiri utakmice i to u Španjolskoj, Engleskoj i Italiji

U posljednjem susretu 25. kola talijanskog nogometnog prvenstva Torino, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, je pobijedio Bolognu sa 1:0 ostvarivši prvu pobjedu u zadnja četiri kola. Pogodak odluke zabio je Yann Karamoh u 25. minuti.

Jurićeva momčad je u prvom poluvremenu imala još nekoliko odličnih prilika, ali nije uspjela zabiti i drugi gol. Jedina pozitivna stvara za Thiaga Mottu bilo je minimalnih 0:1 nakon prvih 45 minuta.

Torino je dominirao 70 minuta, a u posljednjih 20 minuta i Bologna je došla do daha, ali nije uspjela izjednačiti, pa je Torino ostvario prvu pobjedu u zadnja četiri kola. Za goste je cijeli susret odigrao Nikola Moro.

U drugom današnjem susretu Sassuolo je pobijedio Cremonese sa 3:2 postigavši pobjednički pogodak u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Domaćin je nakon prvog poluvremena vodio 2:0, Cremonese je u nastavku uspio izjednačiti, no Sassuolo je u drugoj minuti nadoknade stigao do pobjede.

Francuz Armand Lauriente je u 26. minuti doveo domaćine u vodstvo, da bi Davide Frattesi u 41. minuti povećao na 2:0 nakon Laurienteova dodavanja. Cyriel Desseres je u 62. smanjio, a isti je igrač u 83. minuti zabio za 2:2.

Kada se već činilo kako će Cremonese osvojiti važan bod u borbi za prvoligaški spas, Nedim Bajrami je u drugoj minuti nadoknade donio pobjedu Sassuolu nakon još jedne asistencije francuskog napadača.

Hrvatski reprezentativac Martin Erlić odigrao je cijeli susret za Sassuolo koji je ovom pobjedom napredovao na 13. mjesto sa 30 bodova, dok je Cremonese ostao na 19. poziciji sa 12 bodova, devet manje od zone spasa.

Na ljestvici vodi Napoli sa 65 bodova, Inter ima 50, a Lazio 48 bodova. Torino je sada deveti, a Bologna je ostala na osmoj poziciji.

  • +2
Sassuolo - Cremonese, Serie A, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: SERENA CAMPANINI

U posljednjem susretu 24. kola španjolskog nogometnog prvenstva Osasuna i Celta Vigo su odigrali bez golova.

Bila je to utakmica u kojoj je Osasuna dominirala od početka do kraja, ali nije uspjela probiti gostujuću obranu.Možda i najbolju priliku na utakmici Osasuna je imala u 89. minuti, Pablo Ibanez je pucao, ali je Ivan Villar odlično obranio.

Domaćin je u 73. minuti postigao pogodak, no Abde je bio u zaleđu. Hrvatski nogometaš Ante Budimir za Osasunu je igrao do 67. minute.

Osasuna je ovim bodom napredovala na osmo mjesto, dok je Celta na 12. poziciji.

Bacelona vodi sa 62 boda, Real Madrid ima 53 boda, treći je Atletico Madrid sa 45 bodova, dok Real Sociedad na četvrtoj poziciji ima 44 boda. Betis je peti sa 41 bodom.

  • +3
Brentford - Fulham, Premiership, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Sean Ryan/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

U posljednjem susretu 26. kola engleskog nogometnog prvenstva Brentford je pobijedio Fulham sa 3:2 produživši niz bez ligaškog poraza na čak 12 kola.

Sjajnu seriju Brentford je započeo 29. listopada prošle godine odigravši 1:1 protiv Wolverhamptona, a od tada je momčad Danca Thomasa Franka spojila šest pobjeda i šest remija. Na tom putu Brentford je na gostovanju dobio Manchester City (2:1), na svom travnjaku porazio Liverpool (3:1), te odigrao 2:2 protiv Tottenhama.

U vodećih pet europskih liga uz Brentford bez ligaškog poraza u ovoj godini su još jedino francuski Reims (10 kola) i njemačka Borussija Dortmund (8 kola).

Domaćin je poveo već u 6. minuti golom Ethana Pinnocka, no gosti iz Londona su smanjili u 39. minuti preko Manora Solomona. Andreas Pereira je pucao iz slobodnjaka s ruba kaznenog prostora. Dobro je pucao, ali je pogodio prečku, međutim odbijanac je glavom u praznu mrežu pogodio Solomon.

Brentford je u 53. minuti stigao do nove prednosti golom Ivana Toneyja iz jedanaesterca. Bio je to njegov deseti uspješno izvedeni kazneni udarac iz deset pokušaja otkako je 2020. stigao na Gtech Community stadion. Pet minuta prije kraja susreta Mathias Jensen je povećao prednost domaćina, a konačnih 3:2 postavio je Carlos Vinicius u devetoj minuti nadoknade.

Brentford je sada deveti sa 39 bodova, dok je Fulham dvije stepenice više s bodom više.

Na vrhu je Arsenal sa 63 boda, pet više od Manchester Cityja.