serie a

[FOTO] Josip Brekalo zabio u važnoj pobjedi Torina; to mu je bio drugi ovosezonski gol za 'bikove'

22.10.2021 u 21:14

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Brekalo bio je strijelac za Torino u 3:2 domaćoj pobjedi protiv Genoe u prvom susretu 9. kola talijanskog prvenstva

Josip Brekalo je u 77. minuti zabio za vodstvo Torina 3:1. Hrvatski je reprezentativac dlično utrčao u peterac gostiju nakon prodora po desnoj strani i prizemnog ubacivanja Praeta.

Za Brekala, koji je odigrao čitav susret, ovo je drugi gol ove sezone za momčad koju vodi Ivan Jurić otkako je krajem kolovoza stigao na posudbu iz Wolfsburga.

Torino je u prvom poluvremenu poveo 2:0 golovima Sanabrije (14) i Pobege (31), na 2:1 je smanjio Destro (70), a nakon što je Brekalo (77) vratio Torinu dva gola prednosti, za konačnih 3:2 zabio je Felipe Caicedo (81).

  • +11
Torino - Genoa, Serie A, nogomet, 22.10.2021. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Marko Pjaca zbog ozljede nije konkurirao za nastup u sastavu Torina, dok su Milan Badelj i Adrian Šemper ostali na klupi Genoe.

Važna je ovo pobjeda za 'bikove' koje vodi Ivan Jurić. Četiri utakmice nisu slavili, prvo su povezali dva remija (Lazio i Venezia), a potom i dva minimalna 1:0 poraza (Juventus i Napoli). Ova su im tri boda bila neophodna za miran nastavak sezone. Torino je sada 10. s 11 bodova, dok je Genoa pretposljednja, 19. sa šest.

U drugom večerašnjem susretu nogometaši Smpdorije su kao domaćini svladali Speziju 2:1.

Junak pobjede đenovskog sastava bio je veteran Antonio Candreva koji je sudjelovao kod oba gola. Prvo je u 15. minuti njegov ubačaj Gyasi glavom nesretno prenio u vlastitu mrežu da bi u 36. minuti preciznim udarcem s petnaestak metara okončao brzu akciju svoje momčadi. Poraz Spezije ublažio je Verde na samom isteku sudačke nadoknade.

Martin Eerlić nije konkurirao za nastup u momčadi Spezije.

Ovom pobjedom Sampdoria je preskočila Speziju na ljestvici, sada je 12. s devet bodova, dok je Spezia 17. sa sedam.

Na vrhu je Napoli s maksimalna 24 boda, samo dva manje ima drugi Milan.