serie a

[FOTO] Inter iznenađujuće izgubio od momčadi s dna ljestvice; borba za Ligu prvaka sad će biti još neizvjesnija

10.03.2023 u 23:38

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva Spezia je iznenađujuće na svom terenu svladala milanski Inter 2:1

Gosti iz Milana propustili su previše prilika, među kojima i kazneni udarac u 13. minuti kojega je golman Spezije Dragowski obranio Lautaru Martinezu, te zato bili i kažnjeni.

Domaće je u prednost doveo Daniel Maldini, sin legendarnog stopera Milana Paola, koji je preciznim udarcem s petnaestak metara svladao Handanovića. Pred kraj dvoboja Inter je dobio još jedan kazneni udarac nakon prekršaja Salve na Dumfriesu, izvođenja se u 83. minuti prihvatio Lukaku i pogodio za 1:1.

No, samo dvije minute potom Dumfries je nepropisno startao u svom kaznenom prostoru na Kovalenka pa je i Spezia dobila kazneni udarac kojega je u pobjednički gol u 87. minuti pretvorio Nzola.

  • +7
Spezia - Inter Milano, Serie A, 10.3.2023. Izvor: EPA / Autor: FABIO FAGIOLINI

Hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović odigrao je čitav susret za Inter.

Spezia je i dalje 17. na ljestvici, ali sada ima 24 boda, šest više od 18. Verone koja se nalazi u zoni ispadanja, dok je drugi Inter ostao na 50 bodova, 15 manje od vodećeg Napolija, a dva više od trećeg Lazija, odnosno tri više od četvrte Rome i petog Milana s kojima se bori za pozicije koje vode u Ligu prvaka sljedeće sezone.