ep u vaterpolu

[FOTO] Hrvatske vaterpolistice uvjerljivo su izgubile od snažne Mađarske; naše su djevojke ostale na minus 16

01.09.2022 u 18:55

Bionic
Reading

Hrvatske vaterpolistice uvjerljivao su poražene u dvoboju 4. kola A skupine Europskog prvenstva u Splitu od Mađarske 22:6 (3:5, 2:4, 1:7, 0:6)

Poraz od ekipe koja je u stalnom svjetskom vrhu i koja je osvojila naslov prvaka prije šest godina, a prije dvije godine brncu, i nije novost, no hrvatska ženska reprezentacija postavlja nove letvice u Splitu.

Rastereće i puno samo poudanja nakon visokih pobjeda nad Njemačkom i Rumunjskom, te povijesnog plasmana u četvrfinale, hrvatske vaterpolistice su početkom druge četvrtine zaostajale svega 4:5 jer su superjakim Mađaricama u prvih deset minuta zabile čak četiri gola.

Takvo nešto je prije samo godinu dana bilo posve nezamislivo, obično bi selekcije poput Mađarske vodile s desetak razlike već u prvoj četvrtini,no izabranice Aljoše Kunca su na ovom prvenstvu dale više od očekivanoga.

  • +9
Hrvatska - Mađarska, vaterpolistice, EP u vaterpolu, 1.9.2022. Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic

Naravno da su Mađarice nakraju ipak uvjerljivo slavile 16 razlike jer Hrvatice nemaju niti približno širinu kao Mađarice.

Kod Hrvatske su kapetanica Ivana Butić i Iva Rožić zabile po dva gola, a Emmi Miljković i Bruna Barišić po jedan, dok je kdo Mađarske prednjačila Gretta Gurisatti s pet golova.

Za dva dana Hrvatska igra zadnji dvoboj u skupini protiv jakih Grkinja.