sp u rukometu

[FOTO] Hrvatska razbila SAD; 'kauboji' su pobijedili s 18 golova razlike, ali ovime nisu isprali gorčinu sramotnog poraza od Egipta

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši su u susretu 2. kola G skupine Svjetskog prvenstva u Jonkopingu pobijedili SAD 40:22 (20:10) osvojivši prve bodove u skupini...

Nakon što su nastup na Svjetskom prvenstvu otvorili sramotnim porazom od Egipta 31:22, hrvatski rukometaši su u drugom susretu bez većih problema porazili SAD 40:22.

Amerikanci su tek u uvodnim minutama držali priključak, no kod rezultata 5:5 hrvatska vrsta je serijom 7:0 stigla do prednosti 12:5 i nakon toga više nije bilo nikakvih dvojbi. U 23. minuti je bilo osam golova razlike (15:7), vrlo brzo i devet razlike, a na odmor se otišlo s 10 golova prednosti (20:10).

U prvom dijelu istaknuli su se Filip Glavaš i Josip Šarac s po četiri gola, dok je naš golman Dino Slavić imao deset obrana.

U nastavku susreta prednost hrvatske reprezentacije samo nastavila rasti, a na koncu je završilo s velikih plus 18 (40:22).

Hrvatsku su do pobjede predvodili Josip Šarac i Igor Karačić s po šest golova, dok je na suprotnoj strani najefikasniji bio Gary Hines sa šest golova, dok je Aboubakar Fofana zabio četiri gola. Za SAD je nastupio hrvatski rukometaš, rođeni Metkovac Domagoj Sršen, no nije se upisao među strijelce.

  • +33
Hrvatska - SAD, SP u rukometu 2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

HRVATSKA - SAD 40:22 (20:10)

Jonkoping. Dvorana: Husqvarna Garden. Suci: Maria Paolantoni i Mariana Garcia (obje Argentina)

HRVATSKA: Slavić, Kuzmanović; Mihić 3, Duvnjak, Gojun, Kraljević 2, Karačić 8, Musa 3, Šebetić, Cindrić 4, Martinović 4, Šušnja, Šipić 1, Glavaš 5 (3), Šarac 6, Jelinić 4

SAD: Merkovszky, Ingram; Amitović 2, Stromberg, Chan Blanco 1, Hines 6, Reed, Fofana 5, I.Hueter 1, Donlin 1, Zarikos 3, P.Hueter 3, Hoddersen, Sršen, Binderis, Skorupa

Isključenja: Hrvatska 4 minuta; SAD 6  minuta

Sedmerci: Hrvatska 3/4; SAD 1/1

U drugom susretu iz naše skupine Egipat je pobijedio Maroko 30:19 upisavši i drugu pobjedu. Hassan Kaddah sa sedam i Akram Saad s pet golova predvodili su pobjednički sastav, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Ryad Lakbi s pet golova.

U posljednjem susretu u skupini, hrvatski rukometaši će 17. siječnja igrati protiv Maroka.

U drugi krug natjecanja plasirat će se tri najbolje ekipe iz skupine.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal