liga prvaka

[FOTO] Hoćemo li večeras zadnji put gledati međusobni ogled Lionela Messija i Cristiana Ronalda?

08.12.2020 u 17:39

Bionic
Reading

Barcelonin junak Lionel Messi i Juventusova zvijezda Cristiano Ronaldo postigli su ukupno 1.462 gola i osvojili 11 Zlatnih lopti, a večeras će se po 36. put naći na suprotnim stranama.

Dva nogometna genijalca i dva igrača koja su dominirala nogometnom scenom proteklih desetak godina, ponovno se sastaju nakon 31 mjeseca. Naime, Ronaldo je napustio Real i Španjolsku u srpnju 2018. godine, nakon devet godina boravka u La Ligi i velikog suparništva s Barceloninim asom Messijem.

Ovog ljeta činilo se kako bi i Argentinac mogao promijeniti sredinu, to jest napustiti Barcelonu, ali je ostao jer klub nije bio spreman pustiti svog junaka s Nou Campa, a večeras (21 sat) dvije superzvijezde se ponovo sastaju u Kataloniji.

Njih dvojica su igrali međusobno 35 puta, odnosno ovo će im biti šesti okršaj u Ligi prvaka.

Ronaldo, koji nije igrao u prvoj utakmici zbog koronavirusa, nikada nije zabio Barceloni u Ligi prvaka, dok je Messi tri puta zabijao u pet utakmica kada je na suprotnoj strani bio Portugalac.

  • +4
Ferencvaroš - Barcelona Izvor: EPA / Autor: Zsolt Szigetvary

Prvi put su se sastali u polufinalu Lige prvaka u sezoni 2007/08. kada je Ronaldo igrao za Manchester United, a zatim u finalu sljedeće godine.

Barcelona je u sezoni 2010/11. u polufinalu Lige prvaka izbacila Real ukupnim rezultatom 3:1 i to su bili njihovi posljednji međusobni dueli u Europi.

Ronaldo je odigrao svih 450 minuta u mečevima protiv Messija bez postignutog gola ili asistencije.

  • +4
Juventus - Ferencvaros, 4. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Hoćemo li večeras svjedočiti njihovom posljednjem međusobnom okršaju, koji bi označio i kraj jedne nogometne ere, ostaje nam da vidimo u budućnosti. Jer postavlja se pitanje gdje će ova dva igrača igrati sljedeće sezone, s time da neki idu čak toliko daleko, pa ih vide u istom klubu, odnosno Manchester Cityju.

Doduše, tko zna, možda ih ždrijeb spoji još i ove godine u Ligi prvaka, jer i Juventus i Barcelona prošli su skupinu.

Ronaldo - Messi

Golova u karijeri: 750 - 712

Golova u Ligi prvaka: 132 - 118

Najbolji strijelac Lige prvaka: 7 - 6

Klupski trofeji: 30 - 34

Trofeji Lige prvaka: 5 - 4

Osvajači Zlatne lopte: 5 - 6