Hrvat je glavna tema

Antonio Conte ga je već otpisao, Inter ga pokušao uvaliti Bayernu, ali Ivan Perišić je sve iznenadio i sada ga u Italiji ne prestaju hvaliti

08.12.2020 u 14:44

Bionic
Reading

Ugledna Gazzetta dello Sport piše kako je Ivan Perišić sve iznenadio i postao jedna od glavnih karika Antonija Contea

Ivan Perišić je ove sezone u 15 utakmica u dresu Intera zabio dva gola i tome je dodao tri asistencije. Osim golova i asistencija, hrvatski se reprezentativac pokazao kao vrlo važna karika milanskog sastava, a riječ je o igraču koji je prošle sezone bio otpisan u klubu.

  • +3
Inter Milano - Bologna, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Perišić i njegov prijatelj i reprezentativni kolega Marcelo Brozović su oduševili u 3:1 pobjedi protiv Bologne u 10 kolu talijanske Serie A, a Perišić je sudjelovao i kod gola u 16. minuti. Primio je loptu na lijevoj strani i savršeno pronašao Romelua Lukakua u šesnaestercu. Belgijski napadač je prvo promašio, a onda popravio svoju grešku i zabio.

I Perišić i Brozović su odigrali svih 90 minuta i Inter doveli na drugo mjesto ljestvice s 21 osvojenim bodom. Slavna La Gazzetta dello Sport je u danima nakon te utakmice posvetila jedan tekst Ivanu Perišiću i njegovoj novoj ulozi u Interu. Talijani pišu kako se nitko nije nadao da će se Perišić tako dobro snaći u Interu, posebno jer je prošle godine otpisan.

Hrvat je prošlu sezonu proveo u Bayernu, a Inter ga je htio i prodati Nijemcima jer se Perišić navodno ne uklapa u sustav Atonia Contea koji voli igrati u formaciji 3-5-2. Kako je Ivan uglavnom igrao prema naprijed i malo sudjelovao u obrani, Talijani su bili uvjereni kako se neće uklopiti kod novog trenera koji ga je i poslao na posudbu.

'Nastavio je naporno raditi i prilagođavati se Conteovom sustavu, a sada je momčad i nagradio sjajnom asistencijom za gol', piše Gazzetta koja hvali neočekivanu Perišićevu promjenu i odličnu formu ove sezone.