nogometni kup

[FOTO] Hara po kiši i vjetru 'poharao' Oriovac; Japanac je usred Slavonije odveo nogometaše Istre u polufinale Kupa

16.03.2021 u 17:31

Bionic
Reading

Nogometaši Istre plasirali su se u polufinale Hrvatskog kupa nakon što su svladali u gostima trećeligaša Oriolik iz Oriovca 3:0

Za Istrane je dva gola zabio Japanac Taichi Hara (61', 86'), dok je Mario Živatović zabio autogol u 89. minuti.

U malenome mjestu Oriovac, na pola puta između Gradiške i Slavonskoga Broda, Puljani su po izuzetno teškim uvjetima, kiši, razrovanom terenu i vjetru, za igru došli do plasmana u polufinale Kupa.

Trećeligaš Oriolik, kome je ovo najveći uspjeh u 98 godina postojanja, dominirao je u prvom dijelu, a već u prvih devet minuta Batalo i Marušić promašili su stopostotne prilike za pogodak. 

Kazna je stigla u 61. minuti kada je Hara izbjegao zaleđe i pogodio za vodstvo Puljana. Pobjedu i prolaz potvrdio je opet Hara u 86. minuti, kada je prošao kroz obranu domaćina i po drugi puta svladao vratara Hercega.

  • +5
Četrvtfinale Hrvatskog nogometnog kupa, NK Oriolik - NK Istra 1961, 16.3.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Konačnih 3:0 djelo je domaćeg igrača Živatovića, koji je u 89. minuti postigao autogol, nespretno skrenuvši loptu koju je ubacio igrač utakmice Hara.    

Ranije je Rijeka slavila kod Osijeka (2:1), a Dinamo kod kuće protiv Slaven Belupa (2:0). Istra 1961 će u polufinalu Kupa igrati s Rijekom.