prava ljepotica

[FOTO] Fantastična utakmica Bayerna i PSG-a; Mbappe u snijegom zametenom Münchenu zabio dva gola i u reprizi finala Lige prvaka slomio Bavarce

07.04.2021 u 23:21

Bionic
Reading

Nogometaši PSG-a pobijedili su u Münchenu Bayern 3:2 u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka, uz dva gola sjajnog Kyliana Mbappea...

Okršaj aktualnog europskog prvaka i doprvaka ponudio je odličan nogomet usprkos snježnoj mečavi koja je kvarila uvjete za igru. Sijevalo je sa svih strana što i potvrđuje podatak o ukupno 37 udaraca pri čemu su igrači Bayerna uputili čak 31 šut prema golu PSG-a.

Bavarci su bili bez prvog napadača Roberta Lewandowskog koji ima problema s koljenom. Zbog ozljeda su otpali Marco Roca koji se ozlijedio u nedjelju na treningu, te od ranije Douglas Costa i Corentin Tolisso, dok je Serge Gnabry otpao zbog koronavirusa.

Kod Parižana nije bilo ozlijeđenog Juana Bernata, Maura Icardija, Layvina Kurzawe, dok su Marco Veratti i Alessandro Florenzi otpali zbog koronavirusa

Odmah je krenulo vatreno. Domaćin je već u 2. minuti imao sjajnu priliku, no Choupo-Moting je pogodio vratnicu. Uzvratio je PSG minutu kasnije golom. Neymar je povukao kontru, uposlio Mbappea koji je zabio za vodstvo gostiju.

U 28. minuti već je bilo 2:0, a ponovo je asistent bio Neymar. Sjajni Brazilac je ubacio loptu, Marquinhos izbjegao zamku zaleđa i rutinski pogodio za 2:0. Bayern je u 37. minuti uspio smanjiti. Pavard je ubacio s desne strane, a Choupo-Moting udarcem glavom svladao Navasa.

  • +17
FC Bayern - PSG, Liga prvaka, 7.4.2021. Izvor: EPA / Autor: LUKAS BARTH-TUTTAS

Na otvaranju drugog dijela PSG je mogao i do trećeg gola, sjajnu priliku je imao Neymar, ali je Neuer obranio njegov udarac. Uzvratio je Alaba u 53. minuti, no Navas se još jednom istaknuo. U 60. minuti Navas ništa nije mogao. Prekid je izveo Kimmich, a Müller je krasnim udarcem glavom skrenuo loptu u suprotni kut za 2:2.

Radost domaćina kratko je trajala, PSG je u 69. minuti izveo brzu kontru, a gol je ponovo postigao Mbappe.

Bavarci su do četvrtfinala stigli bez poraza, upisali su sedam pobjeda i remi uz gol-razliku 24-7, a ovo im je bio prvi poraz.

PSG je u pak do ove utakmice u osam susreta upisao pet pobjeda, remi i dva poraza uz gol-razliku 18-8.

U Parizu nas sasvim sigurno 13. travnja očekuje sjajan uzvrat.

BAYERN - PSG 2:3

Strijelci: 0:1 Mbappe (3), 0:2 Marquinhos (28), 1:2 Choupo-Moting (37), 2:2 Müller (60), 2:3 Mbappe (69)