još jedan polufinalist

[FOTO] Dramatično četvrtfinale u Osijeku, s dva promašena penala i dva crvena kartona, ipak donijelo veselje momčadi Nenada Bjelice

01.12.2021 u 18:52

Bionic
Reading

Nakon Gorice i Hajduka, u polufinale SuperSport hrvatskog nogometnog kupa plasirao se i Osijek, koji je u Gradskom vrtu sa 5:4 (0:0, 0:0) pobijedio Slaven Belupo. Inače, u 90 minuta, vidjeli smo i dva promašena penala, prvo Krstanovića, a potom i Bočkaja. U produžetku smo pak vidjeli dva isključenja...

Poznata su tri od četiri polufinalista SuperSport hrvatskog nogometnog kupa. Nakon Gorice i Hajduka koji su to ostvarili u utorak, ove srijede to je pošlo za nogom i igračima Osijeka, koji su nakon raspucavanja s bijele točke bili uspješniji od Slaven Belupa.

U 90 minuta nije bilo golova, potom ni u dodatnih 30 minuta, pa se o pobjedniku odlučivalo udarcima s 11 metara.

A i u tom raspucavanju bilo je drame. Jer promašio je Škorić, za Osijek, potom i Goda za Slaven Belupo. A onda je u zadnjoj seriji i Zirdum promašio, pa je Dakuov udarac ispao pobjednički.

>> Trener Slaven Belupa Zoran Zekić se u četvrfinalu Kupa ozbiljno naljutio te je povukao potez kakav se zaista rijetko viđa na nogometnim terenima

Iako nije bilo golova, susret u Osijeku obilovao je događajima, oba sastava nisu iskoristila po kazneni udarac, a i jedni i drugi su utakmicu završili sa po deset igrača.

Osijek je u prvom poluvremenu dominirao protiv kombinirane momčadi iz Koprivnice u kojoj je sjajan dojam ostavio debitant na vratima Ivan Sušak, on je bio najzaslužniji što Slaven nije bio u velikom zaostatku već nakon prvih 45 minuta.

Drugo poluvrijeme donijelo je izjednačenu utakmicu, a prvi je priliku za vodstvo s bijele točke imao je gostujući sastav. Škorić je u svom kaznenom prostoru srušio Godu pa je sudac Jović dosudio najstrožu kaznu. Loptu je uzeo iskusni Krstanović i zatresao gredu.

Petnaestak minuta potom i domaći su dobili priliku povesti s bijele točke nakon što je Marina u skoku rukom po glavi udario Lončara, ali pokušaj Bočkaja sjajno je zaustavio Sušak.

U produžetku su oba sastava ostala s desetoricom igrača, prvo je u 94. minuti isključen Žaper koji je dobio izravni crveni karton zbog neopreznog ulaska đonom u suparnika, da bi u 108. minuti 'pocrvenio' i Kvržić zbog drugog žutog kartona.

Prilikom izvođenja 11-eraca prvi je do prednosti stigao gost nakon što je kapetan Osijeka Škorić zatresao gredu, ali odmah potom je i Goda promašio, da bi u šestoj seriji Zirdum pogodio gredu, a Daku bio precizan za prolazak domaćih među četiri najbolja.

Jedanaesterci: Krstanović - 0:1, Brlek - 1:1, Paracki - 1:2, Jugović - 2:2, Glavčić - 2:3, Škorić - greda, Goda - promašaj, Lončar - 3:3, Marina - 3:4, Fiolić - 4:4, Zirdum - greda, Daku - 5:4.

  • +8
Osijek - Slaven Belupo, četvrtfinale SuperSport Kupa, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELLL