SUPERSPORT HRVATSKI KUP

[FOTO] Nakon nevjerojatne drame imamo prvog polufinalistu; u Gorici je odluka o pobjedniku pala tek nakon 'lutrije jedanaesteraca', a gosti će sanjati sudačke nadoknade

30.11.2021 u 18:58

Bionic
Reading

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa Gorica je svladala Istru 1961 nakon 11-eraca 6:4 (2:2) te se tako kao prva plasirala u polufinale

Domaćin je mogao do prednosti već u drugoj minuti. Lovrić je lijepo odigrao Doku na desnoj strani, on je vratio u peterac, a Anthony Kalik s tri, četiri metra je pucao pokraj gola. Nevjerojatan promašaj, a kazna je brzo stigla.

U 10. minuti, Iz svoje prve akcije prema naprijed gosti su poveli, Serderovje probio desnu stranu i ubacio u sredinu, gdje Beljo nije imao težak posao zabiti s dva metra za 0:1.

Goričane to nije obeshrabrilo te su imali više od igre, stvarali ozbiljne situacije pred golom Puljana, a za to su nagrađeni izjednačenjem u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Lovrić je primio loptu na lijevoj strani i opalio, vratar Lučić odbio je do Tonija Fruka, a on vratio pred gol za Matara, koji je loptu iz blizine poslao u mrežu – 1:1.

I u nastavku je Gorica nastavila u istom ritmu, no Istrani su dobro odolijevali domaćim napadima i čekali svoju priliku. Prijetili su Lovrić, Kalik i Suk, ali Gorica nikako nije mogla do novog pogotka nego je naprotiv drugi puta kapitulirala domaća obrana.

U 80. minuti visoka lopta je nakon zračnog duela došla do Belje, a on je zabio ljevicom. Sudac Strukan odmah je poništio gol zbog faula u napadu, no nakon pregleda snimke promijenio je odluku i priznao ga.

Uslijedila je opsada gostujućih vrata, izgledalo je da će se Puljani obraniti, ali… U šestoj minuti sudačke nadoknade bila je velika gužva pred golom Istre, lopta je na kraju došla do Lovrića, koji je pogodio 'malu mrežicu' za 2:2. Kakva drama!

U prvom produžetku Gorica je došla do pogotka koji je ipak poništen zbog minimalnog zaleđa. Igrala se 98. minuta, Babec je poslao visoku loptu na vrh peterca, tamo su bila trojica igrača domaćeg sastava, a nesuđeni strijelac je bio 19-godišnji Brazilac Caio Cruz, čiju je sreću 'ugasio' VAR.

  • +8
Gorica - Istra 1961, četvrtfinale Kupa, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Ni u drugom produžetku nije bilo golova pa je o pobjedniku odlučivala lutrija jedanaesteraca, a tu su koncentriraniji bili Goričani. Junak je bio domaći vratar Kotarski koji je zaustavio udarce Iličića i Joaa Pedra čime je odveo svoju momčad prema prolasku.

Gorica je tako ponovila najmanje polufinale iz prošle sezone kada ju je zaustavio Dinamo koji na kraju i osvojio trofej tako što je u nevjerojatnom finalu svladao upravo Istru 1961 6:3.

Tijekom utorka (od 18:30 sati) u Kranjčevićevoj ulici četvrtfinalni dvoboj igraju nogometaši Lokomotive i Hajduka, dok su u srijedu na rasporedu preostali susreti ove faze natjecanja. Sastaju se Osijek i Slaven Belupo (od 16 sati) te Dinamo i Rijeka (od 18:30 sati).