Talijani slavili kod Ajaxa

[FOTO] Atalanta i Liverpool prošli skupinu Lige prvaka; Šutalo i Pašalić igraju u nokaut fazi elitnog europskog natjecanja

09.12.2020 u 21:26

Bionic
Reading

Nogometaši Atalante svladali su u Amsterdamu domaći Ajax sa 1:0 (0:0) u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala Lige prvaka

Nogometaši Atalante svladali su u Amsterdamu domaći Ajax sa 1:0 (0:0) u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala Lige prvaka i tako se pridružili Liverpoolu, koji je već kolo prije kraja osigurao prvo mjesto u skupini D, a natjecanje završio remijem 1;1 na gostovanju kod danskog Midtjyllanda.

  • +11
Ajax - Atalanta Izvor: EPA / Autor: MAURICE VAN STEEN

Pobjednički pogodak za Talijane u areni Johan Cruijff postigao je Kolumbijac Luis Muriel u 85. minuti na asistenciju Švicarca Rema Freulera. Gosti su u tom trenutku imali igrača više na terenu, jer je u 79. minuti zbog drugog žutog kartona isključen nizozemski veznjak Ryan Gravenberch.

U Herningu je Liverpool poveo nakon 55 sekundi igre, kad je Mo Salah oduzeo loptu domaćoj obrani i pomalo sretno ju uspio ugurati u mrežu, postavši sa 22 pogotka najbolji strijelac u povijesti Liverpoola u utakmicama Lige prvaka.

Domaća momčad je izjednačila s bijele točke, a strijelac je bio Alexander Scholz u 62. minuti. Do kraja utakmice postignut je po još jedan pogodak na obje strane, ali su odlukom VAR-a poništeni i onaj Scholzov u 77. minuti (zaleđe) i onaj Mimamina u 90. minuti (igranje rukom).

Livepool je sa 13 bodova osvojio prvo mjesto, a Atalanta je sa 11 bodova završila kao druga, dok je Ajax ostao treći sa sedam bodova i nastavit će natjecanja u nokaut fazi Europske lige. Midtjylland je osvojio dva boda.