engleska liga

[FOTO] Arsenal je u derbiju sjevernog Londona nanio prvi poraz Tottenhamu; 'topnici' su se time učvrstili na prvom mjestu

01.10.2022 u 15:39

Bionic
Reading

Nogometaši Arsenala pobijedili su u derbiju sjevernog Londona Tottenham 3:1, u prvom susretu 9. kola engleske Premier lige

Arsenal je ovom pobjedom potvrdio prvo mjesto na ljestvici te trenutačno ima četiri boda više od Manchester Cityja i Tottenhama, s tim da aktualni prvak City ima utakmicu manje.

Arsenal je bolje otvorio utakmicu te je već u drugoj minuti Gabriel Martinelli pogodio okvir gola, a u 20. minuti gostujuća obrana je kapitulirala. Odlično je, sa skoro 20 metara, naciljao i pogodio Thomas Partey za vodstvo Arsenala 1:0.

Nakon toga se utakmica posve otvorila te je i Tottenham počeo napadati, a izjednačio je već u 31. minuti. Prethodno je Gabriel napravio prekršaj na Richarlisonu, a Harry Kane je iz penala pogodio za 1:1. Do kraja poluvremena najbolju šansu imao je napadač Arsenala Gabriel Jesus koji je u 43. minuti prevario trojicu suparničkih igrača, ali i pogodio u golmana Llorisa.

No, zabio je Gabriel Jesus odmah na startu drugog dijela, u 49. minuti. Saka je pucao, a golman Tottenhama Lloris loše reagirao. Gabriel Jesus spremno je prihvatio taj 'dar' te zabio za 2:1, a novi korak prema tri boda Arsenal je napravio u 62. minuti nakon što je igrač Tottenhama Emerson zaradio crveni karton. Pet minuta kasnije Xhaka je zabio za konačnih 3:1.

  • +15
Arsenal - Tottenham, engleska liga, 1.10.2022. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za Tottenham do 71. minute.

Tottenhamu je ovo bio prvi poraz u sezoni, a Arsenalu sedma pobjeda. Isto tako, ovo je bila sedma međusobna utakmica u nizu u kojoj pobjeđuje domaćin.

U nedjelju će igrati Manchester City i Manchester United te Leeds i Aston Villa, dok kolo završava u ponedjeljak ogledom Leicestera i Nottingham Foresta.

Standings provided by SofaScore