supersport hnl

Fokus ljubitelja nogometa u Hrvatskoj opet je na domaćim terenima, evo gdje možete gledati prvu utakmicu 7. kola između Gorice i Istre

26.08.2022 u 11:48

Bionic
Reading

Nakon ovotjednih europskih ispita Dinama i Hajduka, a koji su okončali polovičnim uspjehom, odnosno samo Dinamovim veseljem, nogometna uzbuđenja vraćaju se na domaće terene. Ovog petka 7. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige u Velikoj Gorici otvaraju Gorica i Istra 1961 (20 sati, MAXtv, MAXSport 1)

Gorica se u pet uvodnih kola (op.a., ima utakmicu manje jer je odgođen okršaj s Hajdukom), baš i ne može pohvaliti nekim senzacionalnim bodovnim učinkom, jer ima tek jednu pobjedu i dva remija.

U prošlom kolu, Toplakova je momčad poražena u Koprivnici, a to trenera Toplaka očito jako kopka.

'Teška utakmica je iza nas i malo vremena za oporavak, ali mi smo sportaši i moramo prihvatiti loše stvari nakon Slaven Belupa. Međutim, moramo vući ambicije iz igre koju imamo, na dobrom smo putu i sve smo bolji. Imali smo kontrolu utakmice sve do te 79. minute i ništa nije upućivalo da bi se tako nešto moglo dogoditi, zato nam je taj poraz tako teško pao. Nadam se da su igrači svjesni da imamo dobru momčadsku igru, treba nam samo kontinuitet koji moramo nastaviti protiv Istre u petak', rekao je Samir Toplak pa nastavio o protivniku:

'Vidi se ideja igre kod Istre, ekipa ima glavu i rep. Nije im strano braniti se s deset igrača, niti preuzeti posjed i biti uporni prema naprijed. Čeka nas jako teška utakmica, to što su imali virozu prošli tjedan više nema veze, a pokazalo se da nije imalo ni previše veze protiv Rijeke. Mi moramo paziti na sebe da ne uđemo nervozno u utakmicu već da budemo konkretni kao što smo bili veći dio utakmice u Koprivnici', zaključio je trener Gorice.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Istra dakle izaziva respekt kod domaćina, a kako i ne bi, kad je nakon nula bodova u prva tri kola, zaredala s osvajanjem istih, te ih je u posljednja tri također skupila pet.

  • +9
SuperSport HNL: Slaven Belupo - Gorica, 19.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

Trener Gonzalo Garcia ima razloga za optimizam.

'Putujemo u Goricu na utakmicu protiv snažne i kvalitetne momčadi. Smatram da smo u utakmicama prošle sezone bili dosta kompetitivni, i oni i mi, tako da su utakmice često bile podjednake. Očekujem dakle zahtjevan susret s obzirom i na virozu koja je još uvijek prisutna kod naših igrača, ali mi idemo tamo po tri boda', rekao je trener Garcia na konferenciji za medije.

Spremali smo se za ovu utakmicu jako kao inače. Odlazimo u Goricu da donesemo tri boda, unatoč bolesti koja je još uvijek u našoj momčadi. Ekipa se stvarno bori i želim da odemo tamo dokazati se. HNL liga je po mojem mišljenju dosta agresivna i brza, no mi se trudimo parirati i manjim i većim protivnicima, kazao je Istrin igrač Bakrar Monsef.

  • +4
SuperSport HNL: Istra - Rijeka, 21.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Mirko Ferlin

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore