NBA NOVOSTI

Flip Saunders ponovno na klupi Minnesote Timberwolves

06.06.2014 u 09:10

Bionic
Reading

Košarkaški NBA klub Minnesota Timberwolves vratio je na trenersku klupu trenera s kojim je u prošlosti ostvario najbolje klupske rezultate – Flipa Saundersa...

Najveća zvijezda momčadi Kevin Love jako je frustriran činjenicom da je klub i dalje bez trenera nakon odlaska Ricka Adelmana u mirovinu na kraju regularnog dijela NBA sezone. Klub je u potrazi za trenerom već punih mjesec i pol dana, no sada se za privremeno rješenje odlučio vratiti Saundersa na klupu. Saunders je prošle sezone zaposlen kao predsjednik košarkaških operacija unutar kluba, no sada će se po drugi put u svojoj karijeri vratiti na trenersku klupu, sve dok se situacija s trenerom ne "stabilizira" kako je sam objasnio.

Saunders je prethodno bio trener Minnesote od 1995. do 2005. godine, te je u tih 10 i pol sezona ostvario 411 pobjeda. Predvodio je Timberwolvese u čak osam doigravanja u tom periodu, te je 2004. godine igrao konferencijski finale Zapadne konferencije. Osim uspjeha s Minnesotom, Saunders je uspješno vodio i Detroit Pistonse, s kojima je izborio tri uzastopna finala Istočne konferencije (2005-2008).